Evo gdje možete gledati vječni derbi

PRVA MEČ LOPTA: Dinamo već danas na terenu najljućeg rivala može potvrditi novu titulu prvaka!

Objavljeno: 30.04.2023. AB

U sklopu 32. kola HNL-a Hajduk će na Poljudu dočekati Dinamo (18 sati) u posljednjem derbiju ove sezone. Utrka za titulu hrvatskog prvaka nije previše uzbudljiva, a ‘modri’ imaju priliku već ovo kolo osigurati titulu prvaka.

Nakon 31 kola Dinamo ima 70 bodova, a Hajduk 58. Računica je jasna, nakon derbija Dinamu i Hajduku ostaje četiri kola i 12 mogućih bodova do kraja sezone. Dinamu je, dakle, dovoljan i bod na Poljudu za titulu. 

Trener Hajduka, Ivan Leko, priznao je da se Dinamo zasluženo nalazi u mat poziciji.

– Dinamo je 12 bodova ispred nas, to je činjenica, brojke su takve. Zasluženo su tu gdje jesu, a i mi smo tu gdje jesmo… Ali mi se ne zamaramo ni kalkulacijama, ni brojevima, pripremamo se odigrati jednu dobru utakmicu. Teren nam je iz kola u kolo sve bolji, lijepo će biti i vrijeme, stadion pun, dvije momčadi koje igraju dobar nogomet… Naš fokus je na terenu, želimo pokazati navijačima da smo dobri, ozbiljni, da znamo što radimo, da imamo srce, i pokušat ćemo pobijediti suparnika koji je na vrhu potpuno zasluženo – rekao je Leko, koji će protiv Dinama biti bez stopera Luke Vuškovića (16), koji je nespreman za igru nakon finala Lige prvaka mladih.

Ovo je prvi derbi na klupi ‘modrih’ za trenera Igora Bišćana.

– Derbi je derbi, najveća utakmica hrvatskog nogometa. Ovaj derbi će biti poseban, mi imamo priliku tamo potvrditi naslov prvaka. Iako, nismo uopće pričali o tome, pripremamo se kao za svaku drugu utakmicu. Analizirali smo Hajduk. Očekujem sve što derbi nosi, puno želje i emocija, puno tenzija na samom terenu – najavio je Bišćan.

Derbi možete gledati na kanalu MaxSport1. Utakmica počinje u 18 sati.

FOTO: GNK Dinamo Zagreb

Iz zagrebačkog kluba obavijestili su još prije dva dana da su rasprodane ulaznice za gostujući sektor za navijače Dinama na stadionu Poljud.

– Klub je na raspolaganje dobio 1463 ulaznice za gostujući navijački sektor, plavi će ponovno imati odličnu podršku svojih navijača! Ovim putem pozivamo sve navijače na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkih i diskriminatornih povika te upotrebe pirotehničkih sredstava prije, za vrijeme i nakon utakmice – priopćili su iz Dinama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba