Mladić je 'napuhao' 1,44, a sud ga je kaznio s 400 eura i mjesec dana bez vozačke

Martin (23) policajki: Kaj sam pil? Dvije litre vina i dvije litre piva

Objavljeno: 30.04.2023. zagorjeinternational

Martin (23) iz okolice Križevaca zatečen je pijan za volanom. Sudac ga je proglasio krivim i osudio, no vozač se nije pojavio na ročištu, piše Danica.

Prema presudi, Martin je potkraj kolovoza oko 23.20 sati u Križevcima, na Trgu Silvija Strahimira Kranjčevića, “zatečen dok je kao vozač u prometu na cestama upravljao osobnim automobilom Fiat bravo pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,44 promila“.
Na sudu je svjedočila policajka Tea koja je ispričala što se sve događalo u tom slučaju.

– Bila sam u noćnoj smjeni s kolegom Franjom. Zaustavili smo vozača i prilikom postupanja kod njega se osjetio zadah na alkohol, zbog čega mu je ponuđeno ispitivanje prisutnosti alkohola pomoću alkometra. On je pristao na ponuđeno alkotestiranje, sam je izjavio da je prije vožnje konzumirao alkoholna pića tijekom večeri i da je popio ukupno dvije litre vina i dvije litre piva, što sam kao napomenu unijela u zapisnik. Alkotestiranjem kod njega je utvrđena koncentracija od 1,54 promila, što umanjeno za granicu dopuštene pogreške mjerenja iznosi 1,44 promila, o čemu sam sastavila zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola – prisjetila se policajka.
Vozač je proglašen krivim i kažnjen s 400 eura te mora platiti 60 eura troškova postupka. Dobio je i jednomjesečnu zabranu upravljanja. Olakotna okolnost bila mu je dotadašnja neosuđivanost. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba