Mališani Dječjeg vrtića “Maslačak“ iz Krapinskih Toplica obilježili Dan planeta Zemlje

“Svjesnost o očuvanju okoliša uči se od najranije dobi”

Objavljeno: 29.04.2023. zagorjeinternational

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, mališani iz Dječjeg vrtića “Maslačak“ Krapinske Toplice oduševili su tamošnje mještane hvalevrijednom aktivnošću. Naime, maleni ‘Ježići’ izradili su edukativni plakat kojim žele skrenuti pozornost na važnost očuvanja okoliša, a kojeg su izložili u reklamnom panou uz središnji Perivoj.

Tom su prilikom poručili kako se svjesnost o očuvanju okoliša uči od najranije dobi.

Njihov trud pohvalila je i načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković, istaknuvši kako su veselje i zanimanje s kojim su mališani sudjelovali u obilježavanju Dana planeta Zemlje pokazatelj kako svatko u svojoj sredini, počevši od najranije dobi može pridonijeti očuvanju okoliša.

– Osim što nas, kao dio mnogih općinskih događanja, naši vrtićarci oduševljavaju i vesele svojim nastupima, oni su i dio mnogih hvalevrijednih akcija kojima je cilj ljepši i ugodniji život svih naših mještana. Naravno, to je i naš cilj te upravo stoga krećemo s edukacijom naših najmlađih po vrtićima jer smatramo da ukoliko od te najranije dobi kod djece razvijemo osjećaj za lijepo i uredno te očuvanje okoliša, kasnije će oni, u odrasloj dobi to stečeno znanje moći dijeliti s drugima – rekla je načelnica Jureković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba