Bellevue u Krapinskim Toplicama počeo s radom

Pogledajte kako nam je bilo na otvorenju restorana Ksenije Palić!

Objavljeno: 29.04.2023. zagorjeinternational

Sinoć je u Klokovcu kod Krapinskih Toplica, uz odličnu ponudu domaćih pića, oku ugodne i nepcu zadivljujuće zalogaje, živu glazbu i mnoštvo uzvanika, prerezana vrpca koja je označila službeno otvorenje Restorana Bellevue, ugostiteljskog objekta koji je upotpunio gastro ponudu ovog mjesta, ali i donio pravo osvježenje Toplicama koje na turističkoj karti zauzimaju posebno mjesto.

Vlasnica Ksenija Palić nije krila oduševljenje prilikom otvorenja jer cilj je, kako je istaknula, ispunjen.

– Puna sam dojmova, sretna sam i drago mi je da se ljudima sviđa. Bilo je velikih očekivanja koja smo ispunili. Stalo nam je da naši mještani i gosti budu zadovoljni jer su jedva čekali da se ovako nešto dogodi. Napravili smo dobrodošlicu, ponudili smo domaća vina i aperitive, a najbitnije i naše zalogaje, ono što će biti na našem meniju. Restoran ima i kumu, to je gospođa Katarina Kušer, moja prijateljica s kojom smo došli do nekih ideja. Ona je bila velika podrška i cijela njena obitelj. Neumorno su nam pomagali – rekla je Palić, a otvorenje nije propustila ni načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković koja joj je čestitala ne samo na uređenju i otvorenju ovog novog restorana, već i na izvrsnom timu kojeg je okupila i angažirala za svoj novi projekt, svoj novi izazov.

– Sam ovaj objekt i njegova povijest nama Topličanima jako puno znači, stoga nam je svima bilo izrazito žao što je najprije desetljećima stajao zapušten, a zadnjih godina, iako uređen, stajao je ovdje kao jedna velika, nažalost, neiskorištena vrijednost. Izrazito mi je drago što je gospođa Palić prepoznala tu vrijednost. Hvala joj što je odlučila u nju investirati i stvoriti jednu novu, dodatnu vrijednost našim Krapinskim Toplicama. Ne trebam napominjati da je turizam, prije svega zdravstveni i termalni, temeljna gospodarska grana naše općine i da je svaki popratni sadržaj koji nadopunjuje našu turističku ponudu, novi zamašnjak našem turizmu. Isto tako, još jedna velika vrijednost današnjeg otvorenja Restorana Bellevue leži i u činjenici da će se Krapinske Toplice dodatno istaknuti i na gastronomskoj karti Hrvatskog zagorja, ali i da će naše lokalno stanovništvo dobiti jednu novu ponudu. Prije svega gastronomsku, ali isto tako i društvenu ponudu, jedno novo mjesto za zajednička druženja – rekla je načelnica Jureković.

Otvorenju je prisustvovala i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek koja je naglasila kako Krapinske Toplice zauzimaju posebno mjesto na karti turističkih destinacija Krapinsko – zagorske županije.

– Svako obogaćivanje ponude u ovom mjestu znači obogaćivanje za cijelu županiju. Kao topličanka jako sam vesela što je ponovno, na početku ili na kraju naše Aleje, kako god uzmemo, ponovno otvoren Restoran Bellevue koji ima dugu tradiciju i povijest. Stariji stanovnici Toplica sigurno se sjećaju odličnih plesnjaka i odlične zabave koji su se ovdje događali i ja se iskreno nadam da će ovaj restoran poslovati uspješno na veselje svih – poručila je Petek.

Na kraju, valja još istaknuti kako će se za jedinstveni gastronomski doživljaj, uz šefa kuhinje Davida Komadinu koji će svojim idejama oplemeniti tradicijska jela i udahnuti im dašak suvremenosti, brinuti i chefovi Mario Lepen i David Francesco Komadina pod mentorstvom svjetski poznatog MasterChefa Damira Sertića, a ponuda restorana temeljit će se na tradicionalnim zagorskim jelima uz moderan i atraktivan štih koji, kada ga jednom doživite, morat ćete doći opet i opet. U restoranu Bellevue doživjet ćete pravu ‘roštilj avanturu’. Naime, chef Mario Lepen kao začetnik Balkanike – čudesa od mesa, cijeli program i ponudu diže na viši nivo sa svojim specijalitetima od mesa kakvog ovo područje još nije vidjelo. Uz unutarnji roštilj, na terasi restorana nalazi se i ‘Vulcanus’ roštilj na kojem se peče i kuha pred vama, uz atraktivnu otvorenu vatru. Nezaboravan doživljaj. Uz izvrsnu gastronomsku ponudu, u restoranu ćete moći uživati i u niz ostalih, pomno osmišljenih sadržaja, a sve s ciljem da se osjećate ugodno. Primjerice, bit će tu raznih događanja kroz organizirane tematske večeri koje će se određenim radnim danom u tjednu, svaki tjedan ili dva tjedna u mjesecu, održavati i nuditi kvalitetan sadržaj i poseban program u večernjem terminu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba