U Loboru održana 28. Smotra kazališnih amatera

Najboljom predstavom proglašena “Baka Sofija” Dramske udruge “Kaj” iz Zaboka, a najbolje uloge odigrali Ernest Špiljak i Sara Kolar

Objavljeno: 29.04.2023. zagorjeinternational

U nedjelju je u organizaciji ZAKUUKZŽ i KUD-a Lobor, u Loboru, održana 28. Smotra kazališnih amatera na kojoj su sudjelovale četiri udruge – Dramska udruga “Kaj” iz Zaboka, Amatersko dramsko kazalište Sveti Križ Začretje, Humsko amatersko kazalište – Udruga Kultokaj i Dramska sekcija KUD-a “Krapina” – a izvedeno je šest kazališnih predstava.

Selektor je bio Igor Tretinjak koji je proglasio najuspješnije.

Najboljom predstavom u cjelini proglašena je “Baka Sofija” u izvedbi Dramske udruge “Kaj” iz Zaboka, najbolja režija je ona Borisa-Romana Blažinića za predstavu “Koga nema bez njega se mora” Amaterskog dramskog kazališta Sveti Križ Začretje, dok je najbolji tekst napisala Đurđica Seleš za predstavu “Baka Sofija”,

Nadalje, za najbolju glavnu mušku ulogu odabran je Ernest Špiljak za ulogu Krešimira pl. Babića u predstavi “Ljubaf se ne trži” Humskog amaterskog kazališta, dok je za najbolju glavnu žensku ulogu odabrana Sara Kolar za ulogu Agate Špiljak, također u predstavi “Ljubaf se ne trži” Humskog amaterskog kazališta. 

Za najbolju sporedna muška uloga odabran je Bruno Očko za ulogu Jože Špiljaka u predstavi “Ljubaf se ne trži” Humskog amaterskog kazališta, a za najbolju žensku sporednu ulogu odabrana je Ivanka Bokor za ulogu frizerke Anite u predstavi “Koga nema bez njega se mora” Amaterskog dramskog kazališta Sveti Križ Začretje. 

Među posebno pohvaljenim mladim glumcima našli su se mladi glumci Jelena Puljek i Karlo Ivić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba