Sveučilište Sjever organiziralo natjecanje iz logistike i održive mobilnosti

BRAVO! Prva mjesta i direktan upis za Margaretu Bencek i Martu Volarić iz Srednje škole Novi Marof

Objavljeno: 29.04.2023. zagorjeinternational

Sveučilišni centar Koprivnica – Sveučilište Sjever organiziralo je natjecanje iz Logistike i održive mobilnosti na kojem su učenice Srednje škole Novi Marof ostvarile izniman uspjeh.

Naime, Margareta Bencek, učenica 3.G i Marta Volarić, učenica 4.E, pod vodstvom mentorice Dajane Marie Horvat sudjelovale su u finalu tog srednjoškolskog natjecanja, na kojem je zadatak bio obraditi jednu od ponuđenih tema u obliku problemskog zadatka te je obraniti pred komisijom sačinjenom od sveučilišnih profesora Sveučilišta Sjever s odjela Logistike i održive mobilnosti.

Učenice su sa svojom temom “Organizacija skladišta trgovačkog subjekta” osvojile prvo mjesto koje su podijelile s učenicima Strojarske i prometne škole Varaždin te su tim plasmanom osvojile direktan upis na preddiplomski studij Logistika i mobilnost na Sveučilištu Sjever.

Vrijedi istaknuti i da je SŠ Novi Marof ugostila predavače Sveučilišta Sjever iz Varaždina i omogućila svojim učenicima gimnazijskog usmjerenja sudjelovanje na radionici i predavanjima u okviru Festivala znanosti. Predavanje DNA profiliranje i društvo održala je Sonja Obranić, ono pod nazivom Oživi me – radionica osnovnog održavanja života Zoran Žeželj, dok je Čudesan svijet mikroskopskih gljiva učenicima otkrio Tomislav Meštrović.

Organizaciju aktivnosti predvodila je pročelnica Odjela za sestrinstvo Marijana Neuberg.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba