Udrugu sveta Ana Lobor i u narednom će razdoblju voditi Mateja Posarić

“Zahvaljujući njihovom radu, Lobor je socijalno osjetljiva općina koja brine o svim svojim stanovnicima”

Objavljeno: 28.04.2023. zagorjeinternational

Loborska Udruga sveta Ana tijekom godine provodi brojne programe i projekte s ciljem unapređenja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom na području Krapinsko – zagorske županije. Potvrđeno je to još jednom na godišnjoj i izbornoj skupštini Udruge na kojoj je za predsjednicu ponovno izabrana Mateja Posarić. 

3270 terapija

U protekloj je godini u kabinetu za radnu terapiju pruženo 3270 individualnih terapija, a u logopedskom kabinetu njih 2140. S obzirom na velike potrebe za ovakvom vrstom terapija postoji lista čekanja. 

– Kabinet za fizikalnu terapiju ima odrađenih 1800 individualnih terapija. Odrađena su 72 savjetovanja za roditelje. Od grupnih aktivnosti, održane su 144 radionice za odrasle korisnike, 44 radionice za školarce i 44 radionice za predškolarce. Svaki djelatnik dao je nesebičan doprinos u organiziranju i u provođenju zajedničkih aktivnosti; radionica, nastupa, manifestacija i slično – objasnila je Posarić.

Iza Udruge su brojni uspješno realizirani projekti, poput projekta “Asistent i ja za kvalitetniju budućnost” financiranog iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od gotovo dva milijuna kuna kojim je osigurana usluga osobne asistencije za 16 korisnika. 

– Od veljače smo provedbu nastavili prijelaznim ugovorom u iznosu od gotovo 59.000 eura financiranim od strane Ministarstva rada mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike – dodala je Posarić. 

U tijeku je provedba čak pet projekata koji će značajno unaprijediti život djece i osoba s teškoćama u razvoju. Riječ je o projektima “Korak naprijed” vrijednom 450.000 kuna, “Pomoćnik i ja zajedno” vrijednim 710.000 kuna u sklopu kojeg je zaposleno 10 pomoćnika u nastavi za 12 učenika, “Terapijski pas – zvijezda veselijeg odrastanja“, “Hipoterapijom do hiper rezultata” vrijednim 70.000 kuna koji osim pružanja usluga hipoterapije obuhvaća i stručne edukacije te “Poletimo uz podršku” vrijednim 306.000 kuna u sklopu kojeg je zaposlen psiholog edukant bihevioralno-kognitivne terapije koji s korisnicima provodi individualne psihosocijalne tretmane, kao i grupe podrške.

Osim brojnih projekata koje Udruga provodi, od rujna prošle godine svakog petka održavaju Društvene večeri za odrasle osobe s invaliditetom pod vodstvom volonterke Lane Hubak, a njihovi se članovi rado uključuju i u sve manifestacije u organizaciji Općine Lobor. 

Nadalje, na skupštini je odlučeno da tajnica Udruge ostaje Nikolina Vugrek, dopredsjednici su Martina Koralija i Željko Jembrih, a članovi Upravnog vijeća Martina Koralija, Željko Jembrih, Sunčica Markuš, Danica Knok i Nikolina Vugrek. Za članove Suda časti izabrani su Josip Čižmek, Višnja Pogorić, te Klaudija Vlahović dok su u Nadzornom odboru Vesna Benković, Nedeljka Jurinić i Marija Pušelj.

Socijalno osjetljiva općina

Nova-stara predsjednica Posarić zahvalila je roditeljima na povjerenju, kao i svom timu na predanom radu i dobroj suradnji.

– Rad naše udruge prepoznat je na širem području. Vjerujem da će se dobra suradnja sa svim partnerima nastaviti, kao i da ćemo i dalje širiti svoje aktivnosti i partnerstva – zaključila je Posarić.

Skupštini je prisustvovala i načelnica Lobora Ljubica Jembrih koja je pohvalila rad Udruge. 

– Zahvaljujući njihovom vrijednom i nesebičnom radu, Lobor je socijalno osjetljiva općina koja brine o svim svojim stanovnicima, posebno o djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Važno je da oni ne budu isključeni iz društvenog života, a to postižemo upravo kroz njihovo uključivanje u Udrugu sveta Ana. Čestitam dosadašnjoj predsjednici na još jednom mandatu na čelu Udruge. Vjerujem da će ga uspješno obavljati, kao i da će se odlična suradnja između Općine i Udruge nastaviti i u budućnosti, a na našu podršku uvijek mogu računati – poručila je načelnica Jembrih.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba