Plenković o aferi 24-godišnjeg Mihalića koji je navodnim krivotvorenjem COVID testova zgrtao milijune

“To je kompleks nakon ankete od 31 posto pa su se sad svi ušušurili da odmah prilijepe nešto HDZ-u”

Objavljeno: 28.04.2023. zagorjeinternational

Premijer Andrej Plenković oglasio se vezano uz skandal Filipa Mihalića, 24-godišnjeg sina bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Anđelka Mihalića kojeg sumnjiče da je trgovao krivotvorenim covid-testovima.

Plenković je, kada je upitan za očitovanje, rekao da je sve zavjera protiv HDZ-a, a potom je govorio o aferi “Sortirnica” u Rijeci u kojoj se spominje SDP., piše Zagreb.info.

– Ne znam, ovdje u Rijeci je bio slučaj sortirnice i SDP-ovih članova pa nisam čuo da se govorilo SDP-ov sin. Pitajte nekoga tko o tome nešto zna. Ja o tome ne znam ništa. Postaje već prozirno da se HDZ-u priljepljuju ovakve stvari. Već mi je dosta toga. To stalno ubacivanje da je netko HDZ-ov, a kad nije HDZ-ov, onda je poduzetnik, pročelnik. To lagano doživljavam kao neki kompleks nakon ankete od 31 posto pa su se sad svi ušušurili da opet odmah prilijepe nešto HDZ-u – rekao je premijer te dodao da spomenutu obitelj ne poznaje. 

Podsjetimo, firma 24-godišnjeg Mihalića je uvozila COVID testove od licenciranog proizvođača iz Kine, a potom ih je, sumnja se, počela krivotvoriti u Turskoj i prepakiravati u Varaždinu.

Od njegove su firme testove nabavljale bolnice, domovi zdravlja, zavodi za javno zdravstvo i Ravnateljstvo za robne zalihe, a uvoznik i distributer na tome zaradili su milijune eura. O dobroj zaradi govori i činjenica da 24-godišnjak vozi Lamborghini vrijedan najmanje 350.000 eura. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba