Najveseliji sportski događaj ove srijede po 14. put stiže na igralište zabočke Mladosti

NAJVEĆA U ZEMLJI: Gotovo 800 mališana sudjelovat će na ovogodišnjoj Olimpijadi dječjih vrtića KZŽ 

Objavljeno: 28.04.2023. Vanja Hozmec

Na prostore sportskog centra Zabok, točnije na prostore zabočkog nogometnog kluba ‘Mladost’, u srijedu 3. svibnja ponovno stiže najveseliji sportski događaj na području Krapinsko – zagorske županije koji će se ove godine održati po 14. puta. Olimpijada dječjih vrtića protekle se tri godine nije uspjela održati zbog pandemije, no ove se godine vraća na radost sve djece. I nikad brojnija, ako je suditi prema najavama. 

760 mališana

Kako je rečeno na najavnoj konferenciji, na ovogodišnjem izdanju Olimpijade sudjelovat će velika većina dječjih vrtića s područja županije, točnije njih 20, a bit će formirana 21 ekipa. Predsjednik Sportske zajednice Krapinsko – zagorske županije Tihomir Vančina dodao je kako će Olimpijada okupiti čak 760 djece, što je najviše dosad. 

– Sretni smo što se nakon tri godine nemogućnosti organizacije, zbog korone, ove godine Olimpijada dječjih vrtića vraća. Najbrojniji smo dječji festival olimpijade što je izvrsno i ovom prilikom želim poručiti svima da se bave sportom jer je u zdravom tijelu zdrav duh – poručio je Vančina. 

Tajnik Sportske zajednice Krapinsko – zagorske županije Branko Piljek otkrio je da je upravo ova Olimpijada ove godine najbrojnija u Hrvatskoj.

– Organizacijski smo spremni, no najveći nam je problem vrijeme tako da, ako u srijedu u 16 sati, kada je najavljen početak, vrijeme ne bude dobro, cijeli ćemo događaj morati pomaknuti. Jedan od planiranih datuma je 4. svibnja, a drugi datum kojeg imamo u vidu je ponedjeljak 8. svibnja – rekao je Piljek te dodao da će se konačna odluka o danu održavanja donijeti u utorak 2. svibnja do 10 sati.

Dječica će se natjecati u šest disciplina, odnosno, četiri atletske discipline i dvije sportske igre – nogomet za djevojčice i dječake, a od ove godine je i Hrvatski rukometni savez u manifestaciju uspio uvrstiti i taj sport.

– Od atletskih disciplina, imamo bacanje loptice u daljinu, skok u dalj s mjesta, trčanje sprint na 50 metara te štafetu 4X25 metara – najavio je Piljek.

Tisuće ljudi 

Hrvatski olimpijski odbor je za sve sudionike osigurao majice, kape, diplome i medalje tako da će svi koji dođu na neki način biti pobjednici.

– Meni je najdraže kada to sve završi i kada djeca nakon igara odu kući zadovoljna – dodao je na kraju Piljek.

Uz nešto manje od 800 mališana, bit će tu i 200-tinjak teta, a i na tribinama će male natjecatelje bodriti tisuće njihovih najmilijih, rekla je zamjenica krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara, Jasna Petek. 

– Sveukupno, govorimo o brojci od oko 3500 ljudi i to će doista biti spektakularna olimpijada. Ona ima veliko značenje jer je najveća vrijednost cijelog događaja širenje ideje olimpizma, širenje ideje suradnje, poštivanja različitosti i ‘fair playa’, ali i navikavanje djece na bavljenje tjelesnom aktivnošću i sportom, a što je izuzetno važno od najranijih dana – poručila je Petek. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba