Evo što poručuju iz policije

I ovog vikenda najavljena akcija 

Objavljeno: 28.04.2023. zagorjeinternational

Kako bi se spriječilo daljnje stradavanje osoba u prometnim nesrećama, tijekom nadolazećeg vikenda policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske će od 28. travnja pa do 1. svibnja provoditi pojačani nadzor prometa.

– Apeliramo na sve sudionike u prometu kako samim nepoštivanjem prometnih propisa i nepažnjom znatno povećavaju mogućnost njihovog stradavanja, te savjetujemo da temeljem životnog i prometnog iskustva pokažu kako odgovorno i sigurno sudjelovati u prometu kako bi spriječili dovođenje u opasnost sebe i ostale sudionika u prometu – upozoravaju iz policije. 

Tijekom pojačanog nadzora prometa intenzivirati će se nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, te ostalih najtežih prometnih prekršaja.

Vozače se upozorava da prilikom vožnje budu maksimalno koncentrirani na promet koji ih okružuje, da ne koriste mobitel tijekom vožnje, da voze na dovoljnom razmaku u odnosu na vozilo koje se kreće ispred njih, da poštuju dopuštena ograničenja brzine, odnosno prilagode brzinu stanju kolnika i osobinama ceste te da ne ulaze u opasna pretjecanja na kratkim dijelovima cesta i na mjestima gdje preglednost nije dovoljna, odnosno na mjestima gdje je to zabranjeno.

Iz policije su poslali i važne savjete za one koji su konzumirali alkohol.

– Ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite – koristiti će vam, a nećete nikoga dovesti u životnu opasnost, koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza, jer će to biti daleko sigurnije, a i jeftinije. Ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag, zamolite nekoga trijeznog da vas odveze i ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića – kažu iz policije i podsjećaju da vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba