Dječji vrtić Đurmanec bio domaćin stručnog skupa dječjih vrtića Krapinsko - zagorske županije

“Budućnost naše zajednice uvelike ovisi o kvaliteti obrazovanja naše djece”

Objavljeno: 28.04.2023. zagorjeinternational

Dječji vrtić Đurmanec bio je domaćin stručnog skupa ravnatelja, stručnih suradnika i odgajatelja dječjih vrtića Krapinsko – zagorske županije na kojem se razgovaralo o važnosti senzorne integracije te poteškoćama koje iskazuje sve veći broj djece, a glavna je tema o kojoj je raspravljalo više od 50 sudionika, bila “Rana stimulacija osjetila – senzorna integracija i iskustva Dječjeg vrtića Gajnice”.

Stručni skup vodile su ravnateljica Dječjeg vrtića Gajnice Iva Mondecar, logopedinja Anita Madarazzi i Ružica Podhraški, odgojitelj savjetnik. 

Dječji vrtić Gajnice stručni je razvojni centar programa “Rana stimulacija osjetila – senzorna integracija”, a na skupu je predstavljeno kako je vrtić Gajnice ušao u realizaciju tog programa, na koji način se kod njih provodi taj program i kako oni stimuliraju i postižu stimulaciju svih osjetila kod djece – sve kroz primjere iz prakse.

Također, na skupu je istaknuto da se danas susrećemo sa sve većim brojem djece s poteškoćama senzorne integracije, a razlog tomu može se pripisati što su djeca sve više izložena tabletima i mobitelima, a kretanje im je ograničeno. Stoga su voditeljice istaknule važnost poticajnog i dobro osmišljenog okruženja za djetetov razvoj. Na taj način potiče se stimulacija osjetila, i to osobito onih temeljnih koja imaju važnu ulogu za djetetov razvoj jer su temelj viših kognitivnih funkcija te baza za buduće akademsko učenje.

– Iznimna nam je čast ugostiti odgajatelje, stručne suradnike i ravnatelje svih dječjih vrtića iz naše županije. Smatram da je ova tema itekako važna, što dokazuje i velika zainteresiranost svih sudionika stručnog skupa. Iskustva iz prakse su najvrednija i nadam se da su svi sudionici izašli s nekim novim spoznajama i idejama za rad s djecom – poručila je ravnateljica Dječjeg vrtića Đurmanec Jasmina Klasić. 

Načelnik Đurmanca Damir Belošević također je istaknuo kako je velika čast što je upravo Dječji vrtić Đurmanec bio domaćin ovako važnoj temi.

– Veseli me spoznaja da ravnatelji, stručni suradnici i odgajatelji žele unaprijediti svoje dječje vrtiće te stvoriti našim najmlađima bolje i kvalitetnije uvjete za njihov razvoj. Djeca su naše najveće blago, a upravo budućnost naše zajednice uvelike ovisi o kvaliteti obrazovanja naše djece – poručio je Belošević.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba