Interes za upisom i ove godine golem

FOTOGALERIJA: Pogledajte kako je bilo na otvorenim danima varaždinskog FOI-a

Objavljeno: 27.04.2023. zagorjeinternational

Nakon prošlih godina kada je uslijed pandemije Fakultet bio primoran svoja vrata otvarati samo u figurativnom smislu, odnosno organizacijom online Dana otvorenih vrata, ove godine konačno može otvoriti i ona prava. Upravo tu priliku za proći spomenutim vratima iskoristili su brojni zainteresirani srednjoškolci od kojih će mnogi na jesen i svakodnevno prolaziti tim vratima. 

Zanimljiv dan u Varaždinu na kojem je bila jedinstvena prilika upoznavanja Fakulteta organizacije i informatike predstavila nam je ispred domaćina prodekanica za poslovanje i ljudske potencijale profesorica dr. sc. Marina Klačmer Čalopa. 

– Prema prvim podacima, u organiziranim skupinama, ali i individualno nam danas dolazi preko 160 zainteresiranih potencijalnih budućih studenata. Ono što im želimo pokazati je prezentacija studijskih programa te smo im pripremili panel diskusiju na kojoj će moći izravno od naših studenta sa svih smjerova čuti iz prve ruke informacije o programima koje nudimo – rekla je prodekanica Klačmer Čalopa te dodatno istaknula znanstveni aspekt prezentacije koju su pripremili:

– Osmislili smo nešto poput “gadget show-a” gdje će moći vidjeti sve što naši istraživački laboratoriji koriste u svom radu, a sve s ciljem kako bi im približili znanost – poručila je prodekanica.

Novitet ove godine na Danima otvorenih vrata je i nova zgrada fakulteta.

– Vodimo ih u našu novu, kako ju kolokvijalno zovemo FOI-3 zgradu, odnosno vilu Oršić koja je opremljena za istraživačke laboratorije primarno vezane uz Internet of Things (IoT) gdje mogu stvarno vidjeti suvremenu tehnologiju koju koristimo u radu na nastavi te naravno u znanstvenom radu – poručila je prodekanica Klačmer Čalopa.

Iz godine u godinu raste interes za informatikom, stoga ni ne čuti ovako velika navala na fakultet, no za mjesto na upisnoj listi treba imati iznimno dobre rezultate.- Mature moraju biti jako dobro napravljene, jer je interes poprilično velik. Prema preliminarnim informacijama po prilično su već sada puni studijski programi vezani uz Informatiku i to s onim prvim interesom. Prošle godine smo imali jedan na 12 studenata koji su htjeli upisati FOI, stoga mislim kako ni ove godine nećemo imati problema što se upisa tiče – rekla je prodekanica Fakultet organizacije i informatike koji trenutno broji oko 2860 studenta na svim smjerovima. 

Inače, u planu su i već dobro poznati FOI-jevi online Dani otvorenih vrata. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba