U sanaciju klizišta i asfaltiranje prometnica u općinama Martijanec i Jalžabet uloženo preko pola milijuna eura

“Cilj svih investicija je da promet u tim područjima učine što sigurnijim, ali i da se ta područja mogu i dalje gospodarski razvijati”

Objavljeno: 27.04.2023. zagorjeinternational

Varaždinski župan Anđelko Stričak, predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, ravnatelj ŽUC-a Varaždinske županije Tomislav Osonjački i njegov zamjenik Krunoslav Lukačić obišli su radove na sanaciji klizišta i asfaltiranju prometnica u naseljima Općina Jalžabet i Martijanec. Domaćini su im bili načelnici općina Rajko Solar i Branimir Nađ, kao i predsjednik Općinskog vijeća Martijanca Stjepan Golubić.

– U obilasku smo radova na području općina Jalžabet i Martijanec. Pregledali smo tijek radova. Dio njih je gotov, dio je u tijeku. Izveden je kilometar asfaltnog tepiha na području Jalžabeta, a u Jakopovcu uskoro kreću radovi na sanaciji klizišta. Također smo obišli novoprošireni spoj županijske ceste s državnom cestom na području Martijanca, te sanaciju klizišta u Gornjem Martijancu gdje su radovi pri kraju. Vrijednost radova u ove dvije općine iznosi više od pola milijuna eura – rekao je ravnatelj ŽUC-a Osonjački.

Župan Stričak podsjetio je kako Županijska uprava za ceste provodi niz investicija na području Varaždinske županije, a koje se odnose na sanaciju klizišta te na presvlačenje postojećih kolnika novim asfaltnim slojem.

– Sve te investicije imaju za cilj da promet u tim područjima učine što sigurnijim, a isto tako da se ta područja mogu i dalje gospodarski razvijati. To nam je svima cilj – napomenuo je Stričak.

Na području Martijanca, točnije u Vrbanovečkoj ulici u Gornjem Martijancu, u tijeku je sanacija klizišta koja su se pojavila nakon potresa, a vrijednost investicije je 160.000 eura.

– Ovom sanacijom dobivamo sigurnu prometnicu za prometovanje, a što se tiče daljnjih ulaganja ŽUC-a na našem području, tu govorimo o proširenju Cvjetne ulice, odnosno Ulice sv. Martina u Martijancu. Drago mi je što smo dobili i pozitivne povratne informacije od varaždinskog župana o nastavku radova na pješačko-biciklističkoj stazi od Martijanca prema Hrastovljanu – rekao je načelnik Martijanca Nađ.

Predsjednik Županijske skupštine Križanić podsjetio je na dugogodišnju problematiku prometnice između naselja Kelemen i Imbriovec kojoj je napokon došao kraj.

– Županija se u rješavanje ove problematike uključila s preko 1,2 milijuna kuna zahvaljujući kojima smo asfaltirali dva sloja asfalta, tako da je sada riječ o izuzetno dobroj i sigurnoj prometnici koja povezuje ta naselja u općini – rekao je Križanić te ponovio kako je Varaždinska županija putem ŽUC-a u ove dvije općine uložila više od pola milijuna eura.

Načelnik Jalžabeta Rajko Solar zahvalio se županu Stričaku i ravnatelju Osonjačkom na realizaciji ovih projekata te je izrazio nadu kako će i buduća suradnja biti na dobrobit svih mještana Općine Jalžabet.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba