I to zbog povišene razine onečišćenja

Povlači se poznati lijek kojeg koriste srčani bolesnici

Objavljeno: 25.04.2023. zagorjeinternational

Iz ljekarni se povlači poznati lijek zbog povišene razine onečišćenja, izvijestila je danas Agencija za lijekove. Riječ je o lijeku Propranolol Sandoz koji se koristi za liječenje angine pektoris, povišenoga krvnog tlaka i kao profilaksa kod srčanih bolesnika.

– Tvrtka Sandoz d.o.o. Zagreb, nositelj odobrenja za lijek Propranolol Sandoz 40 mg tablete, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode provodi povlačenje serija JP6751, JP6753, JT3270, KB6855 i LA8105 predmetnog lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni. Navedeni postupak povlačenja provodi se zbog povišene razine nitrozaminskih onečišćenja u lijeku u odnosu na prihvatljive razine unosa propisane u Europskoj uniji – navode u Hrvatskoj agenciji za lijekove i medicinske proizvode u utorak.

– Na tržištu u RH u prometu su dostupne druge serije lijeka koje nisu zahvaćene tom neispravnošću. Na temelju dostupnih podataka, trenutačno ne postoji rizik za bolesnike koji uzimaju ovaj lijek. Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije – stoji u priopćenju, prenosi Danica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba