Uživali u prekrasnoj suboti i brojnim atraktivnim sadržajima

Jurjevo u Jurjevcu privuklo brojne posjetitelje, donosimo dašak atmosfere

Objavljeno: 25.04.2023. zagorjeinternational

Ugodno druženje, bogat kulturni, zabavni i sportski program, odlična ponuda hrane i pića – u svemu su tome protekle sunčane i tople subote mogli uživati brojni posjetitelji na tradicionalnoj manifestaciji Jurjevo u Jurjevcu.

Manifestaciju je i ovoga puta organizirala Udruga sveti Juraj Jurjevec koja je, na zadovoljstvo mještana i njihovih gostiju, okupila i svoje prijatelje zahvaljujući kojima je program bio još bogatiji i atraktivniji.

Posjetitelji su tako imali priliku uživati u vožnji konjskom zapregom, što im je omogućila Zagorska udruga uzgajivača konja Zabok, a mogli su se i dobro nasmijati uz komediju ‘Baka Sofija’ o suživotu triju generacija u istom stanu koju su izveli odlični glumci Dramske udruge Kaj iz Zaboka. Održan je i omiljeni Jurjevec Trail koji je, kao i svake godine, organizirao Zagorje Adventure Team.

Nastupili su i udruga za promicanje narodne kulture Kirijales te Limena glazba Prosenik iz Zaboka, a dan je završio u dobroj atmosferi uz koncert grupe Kolege.

Načelnica Krapinskih Toplica, Gordana Jureković, više je nego zadovoljna programom, ali i posjećenošću manifestacije.

– Ovogodišnje Jurjevo u Jurjevcu pokazalo je koliko su ljudi željni druženja i zanimljivih sadržaja i drago mi je što je subota doista bila prekrasna pa smo mogli realizirati sve što smo planirali kako bi na pravi način obilježili blagdan svetoga Jurja. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u programu, a našim mještanima na odazivu. Ovakve manifestacije obogaćuju društveni život naše zajednice, ali ne samo to – na višu razinu podižu turističku ponudu našega kraja i Općinu Krapinske Toplice čine atraktivnijom turističkom destinacijom – kazala je načelnica Jureković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba