Evo što kažu iz policije

Trojica muškaraca koji su napravili incident na reliju danas idu na sud

Objavljeno: 24.04.2023.

Nakon što se društvenim mrežama proširila snimka incidenta iz naselja Dančulovići, a prilikom održavanja WRC CROATIA RALLY 2023. ozaljski policajci krenuli su s provođenjem kriminalističkog istraživanja nad trojicom muškaraca od 30, 28 i 23 godine.

Njih se, naime, sumnjiči, da su 22. travnja u popodnevnim satima u spomenutom naselju Dančulovići počinili prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira ta Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.
 
Po završetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni će danas, uz optužni prijedlog biti dovedeni na nadležni Općinski sud. Podsjetimo, o cijelom incidentu oglasili su se i organizatori WRC-a.

– Najoštrije osuđujemo ponašanje neodgovornih pojedinaca prikazano u videu. Ove scene u niti jednom svom dijelu ne prikazuju istinsku navijačku zajednicu koja strastveno prati automobilistički sport i automobilistička natjecanja. Svojim neodgovornim ponašanjem akteri ovih scena nisu u opasnost doveli samo svoje živote već i službene osobe, volontere natjecanja te natjecateljske posade – poručili su iz organizacije.  

– Kao što je vidljivo na snimci, službeno osoblje i naši volonteri učinili su sve, riskirajući svoje živote, kako bi ovaj događaj spriječili te osigurali cestu. U dogovoru s nadležnim službama podnijet ćemo službenu prijavu i tražiti da se akteri pronađu i najoštrije sankcioniraju. Ovakvim scenama i osobama ovakvog ponašanja jednostavno nije i ne smije biti mjesto na našim niti bilo kojim sportskim događajima niti uz natjecateljske trase – napisao je Organizacijski odbor WRC Croatia Rally 2023.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba