Zaštitaru je pištolj dao 26-godišnjak, policajac koji je udaljen iz službe 2021. godine

Policija otkrila detalje ubojstva u Ritzu

Objavljeno: 24.04.2023. zagorjeinternational

Kako je objavila zagrebačka policija, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom kojeg se sumnjiči za ubojstvo, a osumnjičen je i 26-godišnjak kojeg se sumnjiči da je pomogao u ubojstvu 41-godišnjaka.

Krim istraživanje su proveli policajci Službe općeg kriminaliteta  u suradnji s policijskim službenicima VII policijske postaje (Trešnjevka), a tom je prilikom potvrđena sumnja kako je 22. travnja 2023. godine oko 4.40 sati na adresi u Zagrebu u Ulici Florijana Andrašeca u noćnom klubu, oštećeni 41-godišnjak došao u verbalni sukob s jednim od gostiju da bi u jednom trenutku uzeo vatreno oružje, a koje je bilo odloženo ispod jakne na polici koja se nalazi iznad separea pored kojega je oštećeni bio sa svojim društvom te mu ga prislonio na trbuh. Kada je navedeno doznao osumnjičeni 37-godišnjak je od osumnjičenog 26-godišnjaka uzeo pištolj za sada nepoznate marke i modela te došao do oštećenog. Između njih dvojice tada je izbio verbalni sukob nakon kojega je osumnjičeni ispalio više hitaca, koji su u svojoj putanji pogodili oštećenog nanijevši mu ozlijede od kojih je preminuo na mjestu događaja.
 
Nakon počinjenog kaznenog djela, osumnjičeni je pištolj kojim je ubio muškarca, predao 26-godišnjaku koji mu je i dao oružje, a koji se tada odnoseći sredstvo izvršenja udaljio s mjesta događaja. Očevid na mjestu događaja obavila je dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu u suradnji s policijskim službenicima Ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke.
 
U sklopu provođenja kriminalističkog istraživanja izuzeto je oružje kao moguće sredstvo izvršenja kaznenog djela, a što će se utvrditi vještačenjem. Osumnjičeni 26-godišnjak je policijski službenik Policijske uprave zagrebačke koji je rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke od sredine studenoga 2021. godine, privremeno udaljen iz službe zbog težih povreda službenih dužnosti do okončanja disciplinskog postupka.
 
Tada, u studenom prije dvije godine, oduzeto mu je službeno oružje, službena iskaznica i službena značka kao i druga sredstva povjerena za obavljanje posla. Za oružje koje je 26-godišnjak imao kod sebe posjeduje valjanu dozvolu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba