Što vi mislite? Je li trenirkama mjesto u školi ili ne

Došli u školu u trenirci, pa završili na razgovoru kod pedagoga

Objavljeno: 24.04.2023. zagorjeinternational

Jedna je majka iz Splita na Facebooku napisala kako je srednja škola u koju ide njeno dijete sve učenike koji su došli na nastavu u trenirkama poslala na razgovor kod pedagoga, a ova se tema danas proširila u svim medijima. 

– Radi se o srednjoj školi. Ima li škola zakonsko pravo da im zabrani trenirke? Danas su im sva djeca u razredu koja su došla tako odjevena poslana u pedagoga. I ja sam za to da postoji neki kodeks odijevanja, ali ne ovakvo nešto. Nekad im je zadnji sat tjelesni pa je i praktično da dođu u tuti – napisala je majka, piše Index.hr.

Njezina je objava pokrenula žustru raspravu.

– U trenirci nije primjereno ići u školu učenicima, kao ni profesorima. Slažem se da su najugodnije, ali nisu primjerene za školu. Znaju se pravila oblačenja – komentirao je netko, dok je drugi komentator napisao: 

– Ma strašno mi je čime se bave, valjda bi na prvom mjestu trebala biti udobnost jer tu sjede satima. Pa nisu na svečanosti pa će se štirkati – napisao je komentator koji je stao na stranu učenika. 

Inače, u statutima nekih srednjih škola stoji da je “neprimjereno dolaziti u sportskoj odjeći”. 

– Učenici su dužni u školske objekte dolaziti uredno i prikladno odjeveni, sukladno uobičajenom načinu odijevanja u drugim javnim i kulturnim ustanovama (u dugim i nepoderanim hlačama, u majici ili košulji s rukavima i bez neprimjerenih natpisa i znakova). Nije dopušteno dolaženje u trenirci, osim na nastavu tjelesne i zdravstvene kulture – piše u Kućnom redu Elektrotehničke škole u Splitu.

U drugim se statutima ne spominje se kodeks odijevanja, a negdje samo piše da su učenici dužni uredni dolaziti u školu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba