DVD Oroslavje održalo svoju 96. izvještajnu skupštinu

Sva izvješća prihvaćena, a dodijeljene i spomenice – za 20 godina Đurđici Kucelj, za 10 Damiru Tomiću

Objavljeno: 23.04.2023. zagorjeinternational

DVD Oroslavje je u petak, uz prisustvo članova te brojnih gostiju, održalo svoju 96. izvještajnu skupštinu, a nakon uvodnih riječi pozdrava predsjednika društva Nikole Cukovečkog, uslijedio je radni dio te je izabrano radno predsjedništvo. Uslijedila su izvješća o radu društva u 2022. godini, o financijsko-materijalnom poslovanju te izvješće Nadzornog odbora. 

U izvješću zapovjednika Martina Kovačića istaknuto je kako su u protekloj godini imali ukupno 40 intervencija na području Oroslavja, a uz svoje redovite aktivnosti od održavanja vatrogasne opreme, vozila i doma, osposobljavanja i ulaganja u nove mlade snage u operativi, sudjelovali su na vježbama VZG Oroslavja, velikoj vježbi u OŠ pod nazivom “Potres 2022” te međunarodnoj vježbi “Sigurnost 22”. Uz spomenuta ulaganja u nova zvanja, osobitu pažnju pridali su radu s djecom i mladeži što je rezultiralo upisom 24 djece u kategoriju podmlatka što znači da za budućnost vatrogastva u Oroslavju nema bojazni.

Sva izvješća usvojena su jednoglasno. Na skupštini su dodijeljene i spomenice za 20 godina Đurđici Kucelj i za 10 godina tajniku Damiru Tomiću.

Uslijedile su pozdravne riječi gostiju u kojima su svi istaknuli i pohvalili rad društva, a osobito rad zapovjednika Kovačića s kojim je ovo društvo zadobilo “nova i jača krila“ u svim svojim aktivnostima, kako je istaknuto.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić koji je društvu čestitao na dosadašnjem radu i zalaganju te je ujedno naglasio da uvijek mogu računati na financijsku potporu grada.

Predstavnik Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, zapovjednik Marijan Lovrenčić također je bio impresioniran izvješćima, ali i poletom mladog zapovjednika Kovačića. Istaknuo je i kako ga veseli rad s djecom i mladeži jer su oni budućnost koja će danas-sutra preuzeti odgovorne uloge, kako u ovom društvu, tako i cjelokupnoj zajednici. 

Svima okupljenima još su se obratili gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan, predsjednik gradskog vijeća Oroslavja Ivan Tuđa te ostali gosti, a nakon službenog dijela, uslijedilo je druženje uz prigodnu okrjepu i svirku “Fresh Banda” koje je potrajalo do ranih jutarnjih sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba