Župan Stričak napravio presjek netom završenog tjedna rallya

“Slike iz naše županije izravno su mogli pratiti gledatelji u više od 160 zemalja svijeta”

Objavljeno: 23.04.2023. zagorjeinternational

Drugu godinu zaredom je WRC Croatia Rally, četvrta utrka Svjetskog prvenstva u reliju, održana i u Varaždinskoj županiji. Najbolje svjetske rally posade su brzinske ispite danas vozile na atraktivnoj dionici od Trakošćana do Vrbna.

Utrku je u Trakošćanu pratio i župan Anđelko Stričak zajedno s predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom, predsjednikom Hrvatskog auto i karting saveza Davorinom Štetnerom i drugim predstavnicima Međunarodne automobilističke fedracije (FIA), koje su pozdravili i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ, ravnatelj JURA-e Mladen Jakopović, načelnik Općine Bednja Damir Poljak i drugi. U Dvoru Trakošćan predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Štetner je Varaždinskoj županiji i županu Stričaku osobno uručio priznanja za uspješnu suradnju te promociju sporta i turizma.

– Drago mi je što smo i ove godine imali priliku biti domaćin ovog atraktivnog i velikog sportskog događaja. Slike naše županije su putem izravnih televizijskih prijenosa mogli pratiti gledatelji u više od 160 zemalja svijeta, što je ponovno odlična promocija Trakošćana, Općine Bednja i cijele Varaždinske županije. Prošle godine smo ostvarili jako dobre rezultate u turizmu, a o tome najbolje govori podatak da smo prvi put ostvarili više od 200.000 noćenja. Uz nove turističke kapacitete i sadržaje, uz dizanje kvalitete te dobru promidžbu ove godine ćemo zasigurno ostvariti još bolje rezultate. Zahvaljujem svima koji su bili uključeni u organizaciju Croatia Rallya – poručio je župan Stričak.

Dodajmo da su se na Croatia Rally-u natjecale 54 posade, koje su morale proći 20 brzinskih ispita na dionicama u pet hrvatskih županija, čija je ukupna dužina 301,26 kilometara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba