Hvalevrijedna inicijativa domaćih kazališnih amatera – gledatelji prikupljali sredstva za Ivana Zucala

NAJBOLJI U KZŽ: U Vodice putuju Humčani s predstavom “Ljubaf se ne trži”

Objavljeno: 23.04.2023. zagorjeinternational

Udruga ‘Kultokaj’ i ‘Humsko amatersko kazalište’ bili su domaćin ‘Susreta amaterskih kazališta za izbor predstavnika Krapinsko-zagorske županije’ na 63. ‘Festivalu hrvatskih kazališnih amatera’ održanog u kinodvorani Huma na Sutli protekle nedjelje, a na inicijativu domaćina, susret je po prvi puta bio humanitarnog karaktera, pa su gledatelji mogli pomoći u prikupljanju sredstava za Ivana Zucala oboljelog od cerebralne paralize.   

U susret se uključilo pet glumačkih družina s područja Krapinsko-zagorske županije, a posjetitelji su tijekom cijelog dana mogli pogledati čak sedam predstava slobodnog ulaza.   

Predstave koje su se natjecale za mjesto predstavnika županije bile su: “Otmica“, dramske družine KUD-a ‘Naša lipa Tuhelj’, “Baka Sofija“ i “Stric Miške“, Dramske udruge ‘Kaj’, “Coparnice“ i “Kajkavska romansa“, Kulturno -umjetničkog društva “Krapina“, “Pošteni lopov“, dramske sekcije KUD-a Lobor te “Ljubaf se ne trži“, ‘Humskog amaterskog kazališta’.  

Selektor ovogodišnjeg susreta, odabran od strane Sabora kulture, bila je kazališna teatrologinja i kritičarka Sanja Nikčević, a njen je zadatak, nakon odgledanih predstava, bio podijeliti brojna priznanja. Prema izboru selektorice priznanje za najbolju predstavu u cijelosti dodijeljeno je ‘Humskom amaterskom kazalištu’ za predstavu “LJUBAF SE NE TRŽI“ autorice i režiserke Sare Kolar, pa će tako županiju ove godine u Vodicama na državnom festivalu predstavljati Humčani.  

Priznanje za najbolji dramski tekst pripao je Sari Kolar za predstavu “Ljubaf se ne trži“, priznanje za najbolju režiju Aniti Tušek za predstavu “Coparnice“, priznanje za najbolju glavnu mušku ulogu Ernestu Špiljaku za ulogu Krešimira u predstavi “Ljubaf se ne trži“, priznanje za najbolju glavnu žensku ulogu Aniti Tušek za ulogu Katarine u predstavi “Kajkavska romansa“, priznanje za najbolju sporednu mušku ulogu Tomislavu Gmajničkom za ulogu direktora tvornice traktora u predstavi “Otmica“, priznanje za najbolju sporednu žensku ulogu Andreji Krkalo za ulogu Ane u predstavi “Coparnice“, priznanje za najbolju kostimografiju te priznanje za najbolju scenografiju Humskom amaterskom kazalištu za predstavu “Ljubaf se ne trži“, priznanje za njegovanje kulturne baštine Dramskoj udruzi Kaj te priznanje za najbolju koreografiju i inovativnost Dramskoj sekciji KUD-a Lobor za predstavu “Pošteni lopov“.  

Zahvaljujući humanitarnom karakteru cjelokupnog događaja, organizatori su se u suradnji s nastupajućima uključili u inicijativu “Good Deeds Day“ te time obilježili međunarodni dan volontiranja.   

Zahvaljujući velikodušnim donacijama posjetitelja za Ivana Zucala se tog dana prikupio značajan iznos novčane pomoći, a s obzirom na iznos koji je Ivanu potreban organizatori i dalje mole za pomoć uplatom na žiroračun HR2123400093113341048 (Privredna banka Zagreb, swift: PBZGHR2X).  

Udruga ‘Kultokaj’ i ‘Humsko amatersko kazalište’ zahvaljuju svim donatorima koji su pomogli u realizaciji ovog događaja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba