Kažnjena za omalovažavanje sa 70 eura, ali ne mora platiti jer je odležala jedan dan u pritvoru

Glumeći frajericu, ‘mrtva pijana’ Violeta dobacivala policajcu: Dobro veče majmunče, ti si simpatičan

Objavljeno: 23.04.2023. zagorjeinternational

Potpuno pijana žena uhićena je nakon što je izvrijeđala policajca u prisutnosti djelatnika hitne pomoći koji je stigao na intervenciju kako bi ocijenio je li sposobna za zadržavanje.

Prema presudi, sve se dogodilo u veljači ove godine oko 18.30 sati u mjestu Matijevići kod Dvora, a Violeta je na koncu prijavljena za remećenje javnog reda i mira – piše Danica.

– Narušavala je javni red i mir tako da je, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,83 g/kg, naročito visokim tonom vrijeđala i omalovažavala policijskog službenika riječima: ‘Dobro veče majmune! Ti si simpatičan, zato si majmunče!’ – stoji u presudi koju je donijela ovih dana.

– Sve je to izgovorila u prisustvu djelatnika hitne medicinske pomoći Dvor – zaključila je prekršajna sutkinja.

Violeta je najprije prebačena u Dom zdravlja gdje je pregledana s obzirom na to da je bila pod znatnim utjecajem alkohola. Nakon toga je oko 1.50 sati iza ponoći uhićena te zadržana u policijskom pritvoru. Puštena je oko 11 sati, nakon što se potpuno otrijeznila.

Sutkinja ju je proglasila krivom i kaznila sa 70 eura. No, kako je dan provela u policijskom pritvoru, ne mora ništa platiti. Jedino mora podmiriti 15 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i Violeta se na nju može žaliti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba