Konstituiran Savjet mladih Novog Marofa

Za predsjednika je izabran Rafael Koren, Valentina Meštrić njegova je zamjenica  

Objavljeno: 22.04.2023. zagorjeinternational

Mladi će Novomarofčani kroz uključivanje u gradski Savjet mladih sada biti još aktivniji u političkom, javnom i društvenom životu, a tako je naglašeno na konstituirajućoj sjednici Savjeta.

Naime, nakon što je u veljači ove godine raspisan javni poziv za članove Savjeta i njihove zamjenike te ih je Gradsko vijeće i izabralo, u četvrtak je konstituiran Savjet gdje je odlučeno da će ga naredne tri godine voditi Rafael Koren koji ističe kako će se u svom djelovanju prije svega voditi načelom ‘djela, a ne riječi’.

– Ciljevi na čijem ćemo ostvarenju raditi u narednim godinama definitivno su digitalizacija i stavljanje mladih na prvo mjesto. Promovirat ćemo STEM te ćemo, usko surađujući s našim gradonačelnikom i Gradskim vijećem, raditi na politikama za mlade, brinuti o održivom gospodarstvu i zaštiti prirode i kulture na području Grada Novog Marofa – najavio je Koren, inače student Pravnog fakulteta.

Naglasio je kako mladi nisu apolitični, već željni promjene.

– U onom trenutku kada ćemo, zajedno s gradonačelnikom i Gradskim vijećem, predstaviti naše ideje i početi raditi na našim planovima, mladi će to sigurno prepoznati i krenuti zajedno s nama raditi na stvaranju još boljih uvjeta za našu generaciju – zaključio je.

Uz predsjednika Savjeta Korena i njegovu zamjenicu Valentinu Meštrić, za politike za mlade i njihov bolji položaj zalagat će se i Margareta Bancek, Alen Sabolić, Lucija Pisačić, Matija Bosilj i Elena Sabolek. 

Konstituirajućoj sjednici prisustvovao je i gradonačelnik Siniša Jenkač koji je čestitao novoizabranim članovima, predsjedniku i njegovoj zamjenici poželjevši im sreću u radu.

– Grad zna da mladi nisu budućnost nego sadašnjost i nastoji ih što više uključiti u donošenje odluka. Upravo zbog toga, Savjet mladih izuzetno je važno tijelo koje će svojim radom i zalaganjem za svoje vršnjake Gradu predlagati politike za mlade i uključivati ih u društveni, javni i politički život. Zahvaljujući njihovim prijedlozima, bit ćemo upoznati s potrebama i mišljenjima mladih i moći ćemo još kvalitetnije raditi za njih i njihovu dobrobit – rekao je Jenkač.

Dodao je kako vjeruje da će se dobra suradnja između Grada i Savjeta nastaviti i u budućnosti što će sasvim sigurno doprinijeti još boljem položaju mladih u Novom Marofu i stvaranju kvalitetnijih uvjeta za njihov život.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba