Zagorski učenici sjajni na državnom natjecanju iz informatike

Patrik Kos iz SŠ Krapina treći, Sebastian Gajski iz OŠ Stubičke Toplice šesti, Klara Ferišak iz SŠ Zlatar osma

Objavljeno: 21.04.2023. zagorjeinternational

U Vodicama je od 18. do 21. travnja održano državno natjecanje iz informatike na kojem su sudjelovali i zagorski učenici.

U kategoriji ‘razvoj softvera’ sudjelovao je Patrik Kos iz Srednje škole Krapina, pod mentorstvom Stjepana Šalkovića, a osvojio je sjajno treće mjesto. Patrik je izradio web i mobilnu aplikaciju ‘Sight CMS’, a radi se o “softver kao servis” platformi namijenjenoj gradovima županijama i turističkim zajednicama. Omogućuje brzo kreiranje web stranice i mobilne aplikacije kroz nekoliko jednostavnih koraka. Sadrži module za vijesti, obrasce, turističke atrakcije, biciklističke rute, audio vodiče a moguće je dodati i module drugih namjena.

U kategoriji ‘digitalne kompetencije’ sudjelovao je Sebastian Gajski iz 5. razreda Osnovne škole ‘Vladimir Bosnar’ Stubičke Toplice koji je, pod mentorstvom Natalije Stambolija, osvojio šesto mjesto.

Također, u kategoriji ‘osnove informatike za opće gimnazije’ sudjelovala je učenica Srednje škole Zlatar Klara Ferišak, pod mentorstvom Vesne Pisačić, a osvojila je osmo mjesto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba