U Varaždinsku županiju stiglo čak šest nagrada

Osnovna škola Ivana Rangera Kamenica ima najljepši školski vrt u Hrvatskoj

Objavljeno: 21.04.2023. zagorjeinternational

Školski vrt Osnovne škole Ivana Rangera Kamenica iz Varaždinske županije proglašen je danas najljepšim u Hrvatskoj u sklopu ekološko-obrazovnog projekta “Najljepši školski vrtovi”. Vrijedno priznanje je OŠ Kamenica izborila u konkurenciji više od 100 prijavljenih vrtova iz cijele države, a nagrada im je uručena u sjedištu HRT-a u Zagrebu, gdje je održana završna svečanost.

Uz to, u Varaždinsku županiju je stiglo još pet nagrada. Dječji vrtić “Bubamara” Kneginec treći je najljepši vrtić u Hrvatskoj, dok je Centar za odgoj i obrazovanje pri Odgojnom domu Ivanec dobio treću nagradu Ministarstva poljoprivrede za tradicijski uzgoj. Najboljim početnicima proglašeni su Dječji vrtić “Duda” Martijanec i Područna škola Greda, a Dječji vrtić “Tratinčica” Varaždinske Toplice dobio je nagradu za posebni element.

Ravnateljici OŠ Kamenica Mirjani Posavac uručena je Zlatna povelja HRT-a za najljepši školski vrt u Hrvatskoj u iznosu od 2000 eura, kao i poklon donatora Parka prirode Papuk, školski izlet uz noćenje u Parku prirode Papuk i posjet Geoinfocentru. To im je već druga pobjeda jer je njihov vrt bio proglašen najljepšim i 2003., prije točno 20 godina!

– Škola je od samih početaka njegovala svoj okoliš koji je godinama oplemenjen raznovrsnim izborom trajnica i cvjetnica, ukrasnih stabala i grmova. Uređena je i šetnica do škole. Nama je to veliko priznanje za sav trud i napor koji ulažemo da nam svima bude ugodnije i ljepše radno okruženje. U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila, djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojem žive – rekla je Posavac.

Čestitke je svim nagrađenima uputio i župan Anđelko Stričak.

– Ponosni smo na čak šest nagrada koje stižu u Varaždinsku županiju, što samo potvrđuje koliku brigu naše odgojne i obrazovne ustanove vode o okolišu i edukaciji djece od najranije dobi. Posebno nas veseli da su ova vrijedna priznanja stigla uoči Dana planeta Zemlje, kada se u cijelom svijetu skreće pozornost na okoliš u kojem živimo. Mi se u Varaždinskoj županiji trudimo tijekom cijele godine ukazivati na važnost čuvanja vrijednosti i ljepota našega kraja. Čestitam svim dobitnicima nagrada, učenicima, djelatnicima i ravnateljima nagrađenih škola i vrtića, a posebno OŠ Kamenica na najljepšem školskom vrtu – rekao je župan.

Na dodjeli nagrada u Zagrebu prisustvovali su i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek.

Inače, projekt “Najljepši školski vrtovi” provode HRT i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i brojnim donatorima, a njime se promiče organska poljoprivreda, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika i povratak tradicijskim vrtovima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba