Iako već traju brojni infrastrukturni radovi, u Konjščini ne staju s projektima - dva su nova prijavljena, treći u pripremi

Igralište NK Sloga napokon je općinsko i sada kreće kompletno preuređenje na radost svih sportaša

Objavljeno: 21.04.2023. zagorjeinternational

Unatoč velikim infrastrukturnim radovima diljem Konjščine, u Općini nisu zaboravili na nove projekte, a dva su od njih vezana uz podizanje kvalitete društvenog i sportskog dijela života. Naime, na natječaj Ministarstva turizma i sporta za sufinanciranje javne turističke infrastrukture prijavljen je projekt rekonstrukcije sportskih terena u Sportskoj ulici, otkrila nam je načelnica Anita Krok.

– Imovinsko-pravni odnosi su riješeni i igralište NK Sloga napokon je općinsko, stoga smo i prijavili projekt koji uključuje umjetnu travu, teniske terene i rekonstrukciju kućice koju bi koristili naši nogometaši i karatisti, ali i svi drugi sportski rekreativci – rekla je Krok.

Vrijednost ovog projekta je 2.080.321,43 eura s PDV-om.

Cilj drugog natječaja prijavljenog prije nekoliko dana, također Ministarstvu turizma i sporta, jest poboljšati uvjete na školskom betonskom igralištu i ‘street worku’.

– Taj projekt uključuje postavljanje reflektora i novih klupica i želimo da igralište i ‘street work’ budu osvijetljeni jer brojni rekreativci igraju košarku, rukomet pa i nogomet na školskom igralištu, dolaze na vanjsko vježbalište, a nisu to mogli koristiti u večernjim satima jer nije postojala adekvatna rasvjeta. Osim toga, tu su i izvannastavne aktivnosti naših osnovnoškolaca i srednjoškolaca i krajnje je vrijeme da im se osiguraju odgovarajući uvjeti – rekla je načelnica i dodala da je ovaj projekt vrijedan 12.653,31 eura s PDV-om. 

Uz dva već prijavljena, u pripremi je treći projekt koji će Općina prijaviti na natječaj LAG-a ‘Prizag’, a radi se o projektu opremanja javnih zelenih površina dječjim spravama.

– Iako je moja prvotna ideja bila da oko 17.000 eura, koliko Općina ima na raspolaganju, iskoristimo na pet lokacija i u pet sela napravimo dječji kutak s klackalicama, toboganima, vrtuljcima i njihaljkama, natječaj nam, nažalost, ne dopušta da to napravimo na svih pet lokacija, nego smo morali izabrati samo jednu i to će za početak biti mjesni odbor Jelovec – istaknula je Krok.

No već u drugoj polovici godine, kada završe infrastrukturni radovi, namjera je krenuti s još dva mjesna odbora, kako bi se na općinskim površinama osigurao dječji kutak – ograđene zelene površine s dječjim spravama, rasvjetom i klupicama za roditelje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba