Zbog svega je morala potražiti i psihijatrijsku pomoć

Hrvoje iz Podravine prijetio djevojci da će je ubiti ako ne pobaci

Objavljeno: 20.04.2023. zagorjeinternational

Kako piše Danica.hr, Hrvoje iz Podravine pravomoćno je osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora jer je trudnoj djevojci prijetio da će ubiti i nju i sebe ako ne napravi abortus. Naime, on je u sudskom postupku tvrdio kako ga je djevojka lažno prijavila zbog izvlačenja imovinske koristi, ali sud je na koncu zaključio kako je on to doista učinio. 

Veliki dio u cijelom slučaju odradila su tri ključna svjedoka te medicinska dokumentacija. 

Dvoje svjedoka je opisalo identičnu situaciju, odnosno, da im je oštećenica rekla kako joj je Hrvoje upućivao riječi prijetnje ukoliko se ne riješi djeteta, kao i da se nakon upućenih joj prijetnji djevojka dosta promijenila tako da je uzimala tablete, odnosno da je oboljela na živce zbog čega je tražila psihijatrijsku pomoć.

Tome je na sudu posvjedočio i njegov prijatelj iz djetinjstva koji je “jasno naveo da mu je oštećenica rekla kako joj se Hrvoje u koprivničkoj bolnici obratio riječima: Ako nećeš napraviti pobačaj, ubit ću tebe i sebe, moraš to napraviti”. 

Tih ju je dana Hrvoje javno ogovarao iznoseći o njoj razne gadosti, što je očito prelomilo da ga djevojka na kraju prijavi za prijetnje.

– Od strane liječnika psihijatra u vrijeme koje korespondira inkriminiranom, postavljena joj je dijagnoza anksioznosti i depresivnog poremećaja, pri čemu se u statusu pacijentice opisuje da ponovno proživljava situaciju oko učinjenog pobačaja i upućene prijetnje bivšeg partnera – stoji u presudi.

Okrivljeniku je pak kao olakotna okolnost uzeta dosadašnja neosuđivanost te je na koncu ovih dana pravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od osam mjeseci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba