U Općinu Bednja stiglo bespovratnih 30.000 eura za razvoj predškolske djelatnosti

Načelnik Poljak: Prioritet su nam najmlađi i njihovo kvalitetno obrazovanje

Objavljeno: 19.04.2023. zagorjeinternational

Središnji državni ured za demografiju i mlade Općini Bednja dodijelilo je gotovo 30.000 eura bespovratnih sredstava za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti, koji će dodatno podići kvalitetu predškolskog odgoja i obrazovanja na području Općine, što će u konačnici doprinijeti zadržavanju mladih obitelji i demografskoj obnovi.  

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u utorak je uručen načelniku Damiru Poljaku koji je istaknuo kako su djeca i mladi njihov prioritet.  

– Zahvaljujem Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade na dodjeli maksimalnog iznosa bespovratnih sredstava i činjenici da je prepoznao važnost osiguravanja najkvalitetnijih mogućih uvjeta za djecu u ruralnim sredinama. Naime, poznato je da se ruralni krajevi, među kojima je i Bednja, suočavaju s depopulacijom i iseljavanjem stanovništva, a s obzirom na to da svim projektima i investicijama koje provodimo nastojimo promijeniti negativne trendove, prijavili smo se i na ovaj natječaj kako bismo uvjete u našem nedavno izgrađenom Dječjem vrtiću “Zibeljko” podigli na najvišu razinu – rekao je Poljak.

Nakon završetka prijeko potrebnog i dugoočekivanog projekta izgradnje Dječjeg vrtića ”Zibeljko” vrijednog 7,8 milijuna kuna i popunjavanja njegovih kapaciteta, sada će, zahvaljujući bespovratnim sredstvima uvjeti u njemu biti još kvalitetniji.

Iz Općine ističu kako su upravo djeca i njihov kvalitetan odgoj i obrazovanje te adekvatna skrb na prvom mjestu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba