Za svakog ponešto

Đurmanec priprema bogat slavljenički program povodom Dana općine – evo što vas sve očekuje

Objavljeno: 19.04.2023. zagorjeinternational

Općina Đurmanec na Jurjevo, ove nedjelje, slavni svoj dan, a u sklopu proslave Dana općine, Župe i Osnovne škole Đurmanec, priprema se bogata proslava.

Kako ističe načelnik Damir Belošević, sve je realizirano uz pomoć brojnih udruga koje su se potrudile organizirati program u kojem će svatko pronaći nešto za sebe.

– Za naše sumještane i goste priredili smo niz kulturnih i sportskih događanja. Bit će tu za svakoga ponešto, od onih najmlađih do onih malo starijih. U program su uključene praktički sve naše udruge, čime smo još jednom pokazali zajedništvo i na tome im zahvaljujem. Središnji dio proslave slijedi nam u petak kada će se održati svečana sjednica Općinskog vijeća gdje ćemo se osvrnuti na projekte odrađene u godini iza nas, kao i na buduće planove, kojih ne nedostaje. Veselim se što ćemo se svi zajedno proveseliti i maknuti barem na kratko od svakodnevnih briga i stresa, tako da pozivam sve naše mještane da nam se pridruže u obilježavanju Dana općine u što većem broju – poručio je Belošević.

Program u četvrtak, 20. travnja, počinje u Dječjem vrtiću Đurmanec gdje su na rasporedu radionice i predavanja, od 16 sati. Istog dana, u zadružnom domu Hromec održat će se ocjenjivanje vina đurmanečkih vinara, a idućeg dana, u petak, 21. travnja, pucnjavom kuburaša najavit će se Svečana sjednica Općinskog vijeća koja će se održati u 17 sati.

Vikend događanja započinju kupom Općine u sportskom ribolovu koji će se održati u subotu, 22. travnja, a popodnevni program obilježit će sportske aktivnosti među kojima malonogometni kup na igralištu Gornja Podbrezovica te turniru u beli i pikadu. 

U nedjelju, 23. travnja, s početkom u 9 sati organizirano je natjecanje u streljaštvu na glinene golubove. Prije svečane pucnjave kuburaša i svete mise koja će se održati u 11 sati, u crkvi sv . Jurja, paljenjem svijeća odat će se počast poginulim braniteljima. 

Posljednji dan proslave, u ponedjeljak, 24. travnja za sve posjetitelje pripremljen je kulturno – umjetnički program Dječjeg vrtića i Osnovne škole Đurmanec te KUD-a Đurmanec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba