Hrabra prodavačica spriječila oružanu pljačku trgovine:

“Ne otvaram ja svoju blagajnu samo tako”

Objavljeno: 18.04.2023. zagorjeinternational

Kako je izvijestila PU bjelovarsko – bilogorska, u subotu ujutro je 30-godišnji muškarac pokušao uz prijetnju hladnim oružjem opljačkati trgovinu mješovite robe u daruvarskim Livadama, no pljačku je spriječila hrabra prodavačica. 

– Reakcija trgovkinje odvratila ga je od daljnjeg činjenja kaznenog djela, te se je udaljio s mjesta događaja – napisali su iz policije.

Naime, prodavačici je muškarac bio sumnjiv jer je pola sata prije pokušaja razbojništva ispitivao teren hodajući oko dućana s kapuljačom na glavi, a onda je u jednom trenutku ušao u trgovinu, baš u trenutku kada je prodavačica bila na telefonu s kolegicom i govorila joj o muškarcu koji hoda oko dućana, prenosi Jutarnji list.

Muškarac je ušao u trgovinu i pokazao joj nož, na glavi je i dalje imao kapuljaču, a lice je prekrio medicinskom maskom. Iako je bila u opasnoj situaciji, prodavačica se nije dala smesti.

– Gledajte, ja sam već nazvala policiju, upravo smo na vezi – rekla je, na što je lopov odustao od pljačke.

– Ne otvaram ja svoju blagajnu samo tako – dodala je svojoj kolegici na telefon nakon što je počinitelj otišao. 

Iz policije su objavili da je brzom, pravovremenom i hvalevrijednom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Daruvar počinitelj istog dana u poslijepodnevnim satima, otkriven i uhićen, te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Sijedi mu kaznena prijava te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba