"Črni Tomaši" i ove godine u sklopu 'Vuzema h Loboru' održali tradicionalni koncert:

“Uz pjesmu i ples sve je u životu lakše”

Objavljeno: 17.04.2023. zagorjeinternational

Da je uz pjesmu i ples u životu sve lakše, u Općini Lobor dobro je poznato. Naime, zahvaljujući tamošnjem tamburaškom orkestru “Črni Tomaši” i ove je godine, 11. puta, održan tradicionalni koncert u sklopu manifestacije “Vuzem h Loboru”.

Online koncert

Uz kvartet tamburaškog orkestra “Črni Tomaši”, nastupili su i solisti Sabina Kunštek i Stjepan Lacko te vokalna sekcija KUD-a Lobor i Dora – vokalna sekcija KPD-a Zlatar.
Kako je potvrdio predsjednik “Črnih Tomaša” Dragutin Adanić, reakcija publike bila je odlična.
– Zadovoljni smo s ovogodišnjim izvođačima koji su, uz naš kvartet, uveličali ovaj tradicionalni koncert održan u sklopu manifestacije koju su prije 11 godina pokrenule naša udruga i Viteško društvo Svetog Križa – rekao je Adanić.
Inače, ovaj tradicionalni koncert održava se u kontinuitetu, svih 11 godina, a “Črne Tomaše” nije pokolebala čak ni pandemija koronavirusa. Tada su, naime, snimili koncert pa je njihova publika u njemu mogla uživati online.
– Bez obzira na pandemiju nastavili smo sa svojim radom i drago mi je što mogu reći da imamo velik broj mladih članova. Svake godine u naš se rad uključi barem dvoje djece, a najveće zadovoljstvo je kad mladi počnu svirati jer, na kraju krajeva, mi to radimo zbog njih, kako bi jednog dana mogli naše običaje, kulturu i tradiciju prenositi na daljnje generacije – poručio je Adanić.

Očuvanje običaja

Budući da Lobor ima i Glazbenu školu, pa djeca od malih nogu usvajaju ljubav prema glazbi, ovakvi će običaji sasvim sigurno još dugo živjeti što je naglasila i načelnica Ljubica Jembrih čestitavši “Črnim Tomašima” na organizaciji još jednog uspješnog koncerta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba