Navodno ima 2000 različitih primjena

Sigurno ga imate kod kuće, no isto tako smo sigurni da ne znate što znači WD-40

Objavljeno: 17.04.2023. zagorjeinternational

Sigurno ste ga barem jednom imali kod kuće i koristili, a velike su šanse da ga negdje u radioni ili garaži imate i danas. WD-40 popularni je proizvod za podmazivanje koji ima nekoliko namjena u kućanstvu i šire. Najčešće se koristi za podmazivanje i odmašćivanje, ali i niz drugih stvari pa s njime možete, na primjer, skinuti hrđu sa škara da opet budu kao nove. sa staklenih površina ukloniti ljepljive ostatke etiketa ili s vrata ukloniti dječje ‘umjetničke radove’ nacrtane pastelnim bojicama; pa čak i učiniti cipele vodootpornima, piše Večernji list.

Ipak, nedavno se na društvenim mrežama povela rasprava oko značenja imena WD-40. iako svi znaju što je to, a kako smo rekli, većina nas ga ima kod kuće, malo tko zna što znači WD-40.

WD-40 je naziv američke kompanije koja proizvodi kućne kemikalije, a najpoznatiji im je proizvod upravo ova slavna tekućina u spreju izumljena davne 1953. godine.

WD-40 tako stoji za Water Displacement (istiskivanje vode), 40. formula, što pokazuje da je za usavršavanje proizvoda bilo potrebno čak 40 pokušaja.

Inače, tvrdi se da WD-40 ima čak 2000 različitih primjena, a prodaje se u 187 zemalja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba