Čestitke Igoru Rudanu, Stjepanu Oreškoviću i Emiliju Marinu

Europska akademija znanosti i umjetnosti bogatija za tri člana iz Hrvatske 

Objavljeno: 17.04.2023. zagorjeinternational

Igor Rudan, Stjepan Orešković i Emilio Marin, hrvatski znanstvenici, primljeni su u Europsku akademiju znanosti i umjetnosti čiji se članovi biraju na temelju izuzetnih znanstvenih, umjetničkih i upravljačkih postignuća, a među njima je i 37 dobitnika Nobelove nagrade, piše Telegram.

Rudan je primljen zbog doprinosa medicini, prvenstveno zbog smanjenja smrtnosti djece diljem svijeta od zaraznih bolesti, a o svemu se oglasio na svojim društvenim mrežama.

– Službeno sam svrstan među 50-ak britanskih znanstvenika koji su u njezinom redovnom članstvu. Tako sam se našao u društvu nobelovaca Petera Higgsa (predvidio Higgsov bozon), Andrea Geima i Konstantina Novoselova (otkrili material grafen) i Paula Nursea (otkrio proteine uključene u diobu stanica), kao i čuvene Jane Goodall, najpoznatije svjetske istraživačice primata – napisao je Rudan koji je u Slazburgu, gdje je sjedište akademije, susreo i dva prijatelja, prof. dr. sc. Stjepana Oreškovića i akademika Emilija Marina – koji su primljeni u razrede za društvene i za humanističke znanosti. 

O članstvu u prestižnoj Akademiji, na Facebooku se oglasio i znanstvenik, profesor i poduzetnik Stjepan Orešković. 

– Članovi Akademije biraju se za izuzetna znanstvena, umjetnička i upravljačka postignuća. Velika je čast postati članom ovakvog kluba – napisao je. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba