‘Dreger’ se ovog vikenda bome pošteno naradio

Apsolutni rekorder vikenda stiže iz Jertovca s 2,50, drugi je ‘specijalac’ iz Zlatara s 2,32, a za vratom im puše i ‘talent’ iz Ciglenice Zagorske s 1,91 

Objavljeno: 17.04.2023. zagorjeinternational

Zagorska je policije tijekom vikenda evidentirala ukupno 192 prometna prekršaja od čega 134 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 37 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu 15. travnja oko 20 sati u Jertovcu u prometnoj nesreći u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, kod 26-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom s 2,50 promila alkohola u organizmu te prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač se upravljajući motociklom nije kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao na dio kolnika namijenjen vozilima iz suprotnog smjera tijekom čega je došlo do udara motocikla u osobno vozilo kojim je upravljao 61-godišnji državljanin. Prilikom sudara vozač motocikla je ozlijeđen, prevezen u Opću bolnicu Zabok gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 3900 eura, zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci te kaznom zatvora od 60 dana.

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je također u petak 14. travnja oko 15 sati, na A2 kod Svetog Križa Začretje od 171 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. 29-godišnjem vozaču je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama naplaćena novčana kazna.

Nadalje, s 2,32 promila alkohola u organizmu, u petak, 14. travnja oko 17 sati, zatečen je 33-godišnji vozač u Zlataru. Prilikom nadzora je utvrđeno i kako vozač nije koristio sigurnosni pojas, da je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena i za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom ‘B’ kategorije. Uhićen je i slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Sljedećeg je dana oko 2 sata u Ciglenici Zagorskoj zaustavljan 34-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom s 1,91 promila alkohola u organizmu. Vozaču jer određeno zadržavanje i protiv vozača slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  

Isto tako, jučer su oko 17 sati, prilikom nadzora prometa u Donjoj Stubici, policijski službenici zaustavili 40-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere upravljanja motornim vozilom, nije koristio sigurnosni pojas i bio je pod vidnim utjecajem alkohola. Vozač je odbio alkotestiranje, potom je uhićen i protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Također, jučer su oko ponoći, prilikom nadzora prometa u Tuhlju, policijski službenici zaustavili 60-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,06 promila. I kod njega je utvrđeno kako je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za prekršaje u cestovnom prometu. Vozač je uhićen i osobno vozilo mu je privremeno oduzeto. Protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba