Strašne scene dolaze iz Indije

Predstavili se kao novinari pa uživo na TV-u ubili osuđenog bivšeg političara i njegova brata

Objavljeno: 16.04.2023. AB

Bivši indijski političar Atiq Ahmed, osuđen za otmice, ubojstva i iznude, ubijen je u subotu uživo na TV-u sa svojim bratom, javlja BBC, prenosi Index.

Ahmed, koji je bio pod policijskom pratnjom, razgovarao je s trojicom muškaraca koji su se predstavili kao novinari u gradu Prayagraju kada mu je pištolj primaknut glavi.

UPOZORENJE! Video je uznemirujućeg sadržaja

Muškarci koji zapravo nisu bili novinari brzo su se predali i završili u pritvoru. Policija je nekoliko dana ranije ustrijelila Ahmedovog sina tinejdžera.

Ahmed je ranije tvrdio da mu policija prijeti i da je u strahu za vlastiti život. On i brat ubijeni su dok su išli na liječnički pregled u bolnicu. Televizijska snimka prikazuje Ahmeda i njegovog brata Ashrafa u lisicama dok razgovaraju s muškarcima koji su se predstavili kao novinari. Muškarci su ih upucali nekoliko sekundi kasnije. Na snimci, koja se naširoko dijeli na društvenim mrežama i TV kanalima, Ahmeda pitaju je li prisustvovao sahrani svog sina.

– Nismo otišli na sahranu jer nas nisu odveli – rekao je, nakon čega je ubrzo upucan.

Njegov brat Ashraf Ahmed je također pogođen i dvije žrtve umrle su u roku od nekoliko minuta. U posljednjih 20 godina Ahmed je optužen za desetke slučajeva otmica, ubojstava i iznude. Lokalni sud osudio je njega i još dvojicu na doživotni zatvor u ožujku ove godine u slučaju otmice.

Trojica osumnjičenih napadača su na mjesto događaja stigla na motociklima, priopćila je policija. Na mjestu događaja ozlijeđeni su i policajac i novinar.

Nakon sinoćnjeg incidenta ministar policije Yogi Adityanath naredio je sudsku istragu ubojstava i zabranio velika okupljanja u okruzima države Uttar Pradesh, kako bi se osigurao mir.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba