Pivovara Nova Runda u subotu sprema dvostruku feštu - rođendan piva i otvaranje sezone Taproom-a

Prošlo je sedam godina otkada je C4 uzdrmao hrvatsku pivsku scenu

Objavljeno: 15.04.2023. zagorjeinternational

Svaki beer geek svakako već ima u kalendaru zabilježenu subotu, 22. travnja 2023. Naime, tada Nova Runda Taproom u 10 sati otvara vrata svoje proljetne sezone uz koju će biti obilježen rođendan C4 piva koje je već od samog starta prije sedam godina postalo jedno od najomiljenijih piva iz ove domaće pivovare. Iako, sam event traje do 18 sati, već svakog sljedećeg petka možete ponovno utažiti svoju žeđ u Taproom-u.

#C4Day

Zbog toga sam događaj se odvija pod naslovom #C4Day, jer je ovo pivo koje je ipak obilježilo hrvatsku craft scenu te je postalo flagship pivovare. Radi se o pravoj hmeljnoj bombi, odnosno značenje kratice C4 IPA-a krije se u kombinaciji hmeljeva koji su korišteni u ovom pivu – Cascade, Centennial, Chinook i Citra čine ovu posebnu kvadrofoniju.

Kako bi subotnji pivski doživljaj bio potpun, Nova runda odlučila je angažirati provjerene popratne sadržaje, jer pivo nije samo pivo. Tako će za približavanje publici same kulture ispijanja vrhunskih pivskih koktela biti zadužen osnivač Cocktail Empire-a Denis Vlahovac koji je svoj zanat izučio u New Yorku nakon čega je proputovao svijet, posjetivši više od 60 zemalja u 10 godina radeći po najboljim restoranima i koktel barovima te surađivao s vrhunskim sommelierima, menadžerima i miksolozima. Također je radio kao brand ambasador i event organizator po najekskluzivnijim lokacijama u New Yorku, Aucklandu, Londonu i Vancouveru. Denis će svaki pivski koktel napraviti uz određeno pivo Nove Runde.

A kako bilo koje pivsko druženje ne može proći bez hrane, za taj dio fešte će se pobrinuti splitska inovativna food truck senzacija Barbarossa barbecue s pažljivo pripremljenom mesnom i vege ponudom.  

Od Homebrewing do Zabočke pivovare

Hmeljni počeci Nove Runde duži su od sedam godina, odnosno ova mlada pivovara u lipnju ove godine puni točno 10 godina od osnivanja! Osnivači pivovare, Marko Filipin i Miroslav Šuvak, brusili su svoje pivske vještine u homebrewingu (kućnoj proizvodnji piva), putovali su po stranim državama istraživajući pivske scene tih država te su držali pivske edukacije u Hrvatskoj i pisali o pivu na blogu novarunda.com

2012. godine je pala ideja o osnivanju vlastite pivovare, a sama pivovara je osnovana 28. lipnja 2013. godine. Dečki su prvo kuhali svoja piva po zakupljenim pogonima, prvo u maloj pivovari u Kućan Marofu, a potom u zakupljenom pogonu pivovare u Jastrebarskom.

Kruna dotadašnjeg rada dolazi početkom 2017. godine kada je Nova Runda proglašena najboljom hrvatskom pivovarom po Rate Beer portalu.

Nakon pet godina proizvodnje po zakupljenim pogonima, dečki su konačno uspjeli otvoriti vlastitu pivovaru.  2019. godine  kreće projekt adaptacije proizvodne hale Zagorski Metalac u Zaboku i tako Zabok postaje njihov novi dom. Pivovara u Zaboku im je omogućila ekspanziju na nova tržišta, ali i u novu ambalažu. Nova Runda je proizvodila svoja piva isključivo u točenoj verziji do otvaranja pogona u Zaboku, gdje je instalirala modernu punionicu limenki. Piva Nove Runde se najviše mogu pronaći po Zagrebu, a pivo izvoze od Španjolske do Kine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba