U sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija“

Netko je kod sebe čuvao 15 komada streljiva, pa ih odlučio predati zagorskoj policiji 

Objavljeno: 14.04.2023. zagorjeinternational

Jedna je osoba u četvrtak policijskim službenicima PU krapinsko – zagorske, u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija“, dragovoljno predala 15 komada streljiva kalibra 7,92×57 mm.

Policija je iskoristila ovu priliku i podsjetila građane da je u tijeku provođenje akcije “Manje oružja, manje tragedija”, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti.

– Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, s napomenom da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način – kažu iz policije. 

Također, iz policije dodaju da u slučaju pronalaska eksplozivne naprave, oružja ili streljiva, nazovete broj 192 ili najbližu policijsku postaju, a radi zaštite sebe i drugih ne bacajte takve naprave u smeće, u prirodu ili slično, jer dragovoljna predaja vremenski je neograničena.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba