Fenomenalni seniori KK Krapina zasluženo se plasirali u 2. HKL Centar, na postignuću im čestitao gradonačelnik Gregurović:

“Mnogi smatraju da Krapina nije grad košarke, no ovi dečki su to demantirali”

Objavljeno: 14.04.2023. Vanja Hozmec

Nakon što su postali prvaci 3. košarkaške lige Centar i ostvarili plasman u 2., seniorsku ekipu Košarkaškog kluba Krapina je u petak, kako bi im uputio čestitke na sjajnom rezultatu, primio gradonačelnik Zoran Gregurović. 

Branko Kučko predsjednik je Kluba od 2011. godine, a kako je rekao, trenutno tamo trenira preko 80 igrača uz četiri trenera. Uz ovu sjajnu ekipu seniora, tu su još i ekipa pretkadeta, kadeta, juniora, a u Klubu djeluje škola košarke.

– Radimo i trudimo se, sredstva dobivamo od Grada i od naših sponzora kojima se zahvaljujemo jer zahvaljujući njima, sve uspijemo isfinancirati, no uvijek je tu i nada da će biti još veći priljev sredstava, pogotovo sada jer je 2. liga skuplja. Iako nećemo imati tako dalekih putovanja, liga će biti duža, jer je u njoj 12 klubova i ima 22 kola – rekao je Kučko i otkrio da liga počinje u listopadu, a trajat će do travnja iduće godine. 

Tajna uspjeha 

Također, osim što je za uspjeh važno zajedništvo koje vlada unutar ekipe, uspjeh i rezultati sigurno ne bi bili ovakvi kakvi jesu da nema vjernih navijača, dodaje predsjednik.

– Igrači uvijek govore da je puno ljepše igrati uz navijanje i puno gledalište. To im je uistinu velika potpora, posebno kada utakmica završi pa krene navijanje i pljesak, a kasnije onda i druženje s navijačima – kaže Kučko.

Trener seniora Marko Golub, inače magistar kineziologije, već je desetak godina u Klubu u kojem je prošao sve dobne kategorije, a ovo sada mu je treća seniorska sezona.

– Atmosfera u klubu je odlična, pogotovo zadnje dvije sezone. Sjajna smo ekipa, a iako ponekad zna doći do manjih ‘iskrica’, to je samo znak da nam je stalo do onoga što radimo – rekao je.

Što se tiče analize sezone, Golub je prokomentirao da su otprije znali da je ekipa Ogulina sjajna i imali su to na umu, no već na samom početku su ih porazili u domaćem susretu, pa su već tada znali da su za sezonu dobro pripremljeni.

– Nastavili smo u tom tonu dalje, imali smo kontinuitet od sedam utakmica, no u drugom dijelu su neki naši dečki, koji su u Zagrebu na fakultetima, bili na manje utakmica što se osjetilo. Ipak, naša sloga koju smo stvorili kroz druženja je na kraju donijela pobjedu – rekao je Golub, a onda komentirao i mogućnosti u višem rangu:

– Prošle smo godine igrali turnir u Ivancu gdje su bile dvije drugoligaške momčadi iz 2. lige Sjever i taj smo turnir uvjerljivo osvojili. Nakon toga smo odigrali prijateljsku utakmicu protiv ekipe iz Maksimira koja je već dugo u 2. ligi Centar-zapad i od njih smo izgubili kojih 10-ak razlike s tim da nismo bili potpuni, tako da smatram realnim da možemo završiti na sredini tablice, ali uz dobre pripreme sigurno možemo i više – rekao je Golub i otkrio da je trenutna ekipa sjajna, no planiraju se i pojačanja. 

Bruno Ranogajec je posljednje dvije sezone na mjestu kapetana seniorske ekipe. Kako je rekao, svoju ulogu doživljava vrlo ozbiljno jer, kako kaže, smatra da svoje iskustvo i znanja može prenijeti na suigrače. Što se tiče nadolazeće sezone, komentirao je: 

– Primit ćemo se posla još ozbiljnije, krenuti jače s treninzima, a kao što je rekao trener, sredina tablice ili više od toga je ono čemu težimo. 

‘Grad sporta’

Gradonačelnik Gregurović najprije je uputio čestitke na rezultatu, a potom istaknuo da posljednjih godina sjajni sportski rezultati sve češće stižu u grad, i to u svim sportovima, tako da se Krapinu s pravom može nazvati ‘Gradom sporta’.

– U našem stolnoteniskom klubu ima nekoliko istaknutih mladih igrača koji ostvaruju respektabilne rezultate, a tu je onda i naš nogometni klub koji je prošle godine ostvario veliko postignuće. Također, naš je rukometni klub bio prvi u juniorskoj ligi, sjajne rezultate postiže i naš Twirling klub, a ono što mi je posebno drago je da smo sada ovdje jer je naš košarkaški klub prvak 3. lige i sada se plasirao u 2. To nam je posebno na ponos jer mnogi smatraju da Krapina nije grad košarke, no ovi dečki su svojim trudom i zalaganjem to demantirali i ja im uistinu čestitam, kako njima tako i Upravi kluba – rekao je Gregurović.

S obzirom na sve, kaže gradonačelnik, Grad je posljednjih godina udvostručio sredstva namijenjena Sportskom savezu, a značajna sredstva se i mimo toga ulažu u sportsku infrastrukturu. 

– Imamo još mnogo planova. Primjerice, mnogi ističu nedostatak termina u dvorani i u tom smislu planiramo, kroz uređenje sportsko-rekreacijskog centra u Podgori, kroz ITU mehanizam, pripremiti dvoranu kako bi svi imali dovoljno termina i da mogu pokazati sve svoje talente – najavio je gradonačelnik te uputio posebne čestitke svim voditeljima krapinskih sportskih klubova koji su, svi po redu, na ponos Gradu, zaključio je. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba