Zagorska policija oglasila se o jučerašnjoj nesreći u kojoj je poginuo rally vozač Craig Breen

“Cesta je bila zatvorena za sav promet te propisno obilježena prometnom signalizacijom”

Objavljeno: 14.04.2023. zagorjeinternational

O nesreći koja se jučer dogodila u Loboru, a u kojoj je smrtno stradao irski rally vozač Craig Breen, oglasila se službenim priopćenjem i PU krapinsko – zagorska.

– Jučer, 13. travnja, oko 12,40 sati u Loboru, tijekom trening vožnje za natjecanje WRC Croatia Rally 2023, došlo je do slijetanja sportskog automobila s kolnika i udara u drveni stup ograde. Tom prilikom, vozač, 33-godišnji državljanin Irske smrtno je stradao, dok suvozač u vozilu, 31-godišnji državljanin Irske nije ozlijeđen. Na vozilu je nastala materijalna šteta. Mrtvo tijelo vozača prevezeno je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagreb – objavila je PU KZ.

Za vrijeme održavanja testa probnih vožnji dionica ceste bila je zatvorena za sav promet, propisno obilježena prometnom signalizacijom te je bila organizirana redarska služba.

O ovoj strašnoj nesreći oglasili su se i iz Hyundai Motorsporta.

– Hyundai Motorsport je duboko tužan što potvrđuje da je vozač Craig Breen izgubio život nakon nesreće tijekom testiranja prije događaja za Croatia Rally. Suvozač James Fulton ostao je neozlijeđen u incidentu koji se dogodio neposredno nakon podnevnog lokalnog vremena. Hyundai Motorsport šalje najiskrenije saučešće Craigovoj obitelji, prijateljima i njegovim brojnim obožavateljima – napisali su iz Hyundai Motorsporta.

Objavom su se oglasili i predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner te predsjednik Organizacijskog odbora WRC Croatia Rally Daniel Šaškin.

– Iznimno nam je žao i duboko smo potreseni viješću o teškoj nesreći koja se dogodila danas i u kojoj je život izgubio Craig Breen, član Hyundai Motorsport tima. Riječ je o testnoj vožnji ususret natjecanju. Breen je bio vrhunski i iskusan irski vozač, pobjedniku brojnih rally utrka i svjetski prvaku u Rallyju WRC Super 2000 u 2012. godini. Zajedno s nadležnim službama i FIA-om provodimo sve radnje kako bismo utvrdili okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja. Naši standardi sigurnosti su na najvišoj mogućoj razini, koje je propisala FIA i koje nadzire Hrvatski auto i karting savez, i doista nam je važno da se ne događaju ovakve tragične situacije. Želimo da ljudi prvenstveno uživaju u motorsportu uz poštivanje svih pravila sigurnosti. Naše su misli uz Craigovu obitelj, njegovo prijatelje i cijeli tim – kazali su.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba