ZABOČAN OSLOBOĐEN ZBOG NEURAČUNLJIVOSTI: Majku (90) zaključao u kuću i isključio joj grijanje

Policija upala u kuću, u sobi punoj kolaca i lanaca 56-godišnjaka zatekla u ormaru prekrivenog plahtama

Objavljeno: 13.04.2023. zagorjeinternational

Općinski je sud u Zlataru ovih dana donio nepravomoćnu presudu u predmetu u kojem se jednom 56-godišnjem Zabočanu sudilo zbog nasilja u obitelji. Naime, sve se dogodilo prije dvije godine u prosincu, a navodi se da je 56-godišnjak u obiteljskoj kući počinio nasilje u obitelji prema svojoj majci (90) koja je osoba starije životne dobi. 

Kako stoji u sudskim spisima, on je isključio plinsko grijanje u kući, zaključao ulazna vrata kuće te vrata hodnika i uzeo ključ, a opisanim ponašanjem onemogućio joj je grijanje i izlazak iz kuće, te je onemogućio ulazak u kuću djelatnicama Centra za socijalnu skrb Zabok koje su je došle obići. Majci je tim postupcima nanio duševne boli te ju je uznemirio, stoji u presudi.

O cijelom je slučaju svjedočio i policajac koji je postupao prema pozivu Centra za socijalnu skrb. Rekao je da je došao na prozor kuće u prizemlju, prema prethodnom dogovoru sa žrtvom koja je bila sva ustrašena, uznemirena i jadna, bilo joj je jako hladno i bila je zabrinuta za zdravlje. Otvorila mu je prozor kroz kojeg je ušao u kuću.

Kazao je da je u kući bilo jako hladno i da se unutra sigurno nije grijalo danima. Tražili su okrivljenika po kući, a on se krio u svojoj sobi u potkrovlju. Policajac je pokušao otvoriti vrata, no bila su zaključana, pa ga je pozvao da ih otvori, no on je samo pojačao glazbu. 

Nakon toga je, uz privolu vlasnice, a po djelatnicima ZJVP Zabok koji su nasilno otvorili vrata sobe, ugledao okrivljenika sakrivenog u ormaru, pokritog plahtama i jastucima. 

– Sama soba je izgledala čudno, zastrašujuće, gdje su bili postavljeni neke toljage, kolac jedan je bio visok do plafona i još 3-4 manja povezano s lancima – svjedočio je policajac te dodao da je tada zaključio da mu treba hitna pomoć koju je pozvao, te je po liječničkom pregledu okrivljenik odvezen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče u Zagreb.

Sud je zatražio i mišljenje sudskog psihijatrijskog vještaka, koji je ustanovio da 56-godišnjak boluje od ozbiljne i trajne duševne bolesti, pa je zaključio da je u trenutku počinjenja ovog prekršaja bio neubrojiv te ga je oslobodio krivnje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba