Općina Lobor i Udruga sveta Ana predstavile pozitivna iskustva

U Lobor-gradu održane edukacije o promicanju ravnopravnosti spolova i zabrani diskriminacije

Objavljeno: 12.04.2023. zagorjeinternational

U Domu za odrasle osobe Lobor-grad održane su edukacije u sklopu projekta “MI u zajednici” vezane uz provođenje horizontalnih aktivnosti, a u organizaciji partnera na projektu, Općine Lobor. 

Radi se o edukacijama na temu promicanja ravnopravnosti žena i muškaraca i zabrane diskriminacije, a održana je i prezentacija pozitivnih iskustava Općine Lobor i njihove Udruge sveta Ana za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Stručni radnici Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Zlatar Bistrica, Andreja Pavlek Markuš, magistra prava i Boris Brežnjak, profesor psihologije, prezentirali su Zakon o ravnopravnosti spolova i Zakon o suzbijanju diskriminacije; utvrđivanje načina zaštite od diskriminacije na temelju spolova i stvaranje jednakih mogućnosti za žene i muškarce. 

Rad i uspjehe Udruge sveta Ana prezentirala je Ema Loparić, magistra međunarodnih odnosa.

Na edukacijama je bilo 68 zaposlenika i 25 korisnika Doma te predstavnik Općine, a svi prisutni su aktivno sudjelovali na edukacijama komentarima i pitanjima. 

Projekt je financiran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, operativni program  Konkurentnost i kohezija, kroz poziv “Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza”, odnosno, “Promicanje socijalne uključenosti i smanjenje nejednakosti kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici putem poboljšane socijalne infrastrukture”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba