DORH podnio žalbu, traži veće kazne

SRAMOTNO: Za ubojstvo profesora iz Varaždina dobili jedva do tri godine zatvora iako im je isprva prijetilo do 40

Objavljeno: 12.04.2023. zagorjeinternational

Asja Gorski (24), Ivan Gorski (24), Ivor Vujasinović (29) i Dominik Žnidarić (25) su za ubojstvo 35-godišnjeg profesora Nine Čengića iz Varaždina dobili najviše tri godine zatvora, iako im je isprva prijetilo čak 40, piše Index.hr.

Kaznu od tri godine je Županijski sud u Zagrebu izrekao Vujasinoviću, dok je Asja Gorski osuđena na dvije godine i šest mjeseci, Ivan Gorski na dvije, a Žnidarić jednu godinu i osam mjeseci.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu sada je podnijelo žalbu na takvu presudu smatrajući kako su izrečene kazne preblage.

Podsjetimo, oni su 29. svibnja 2021. godine ispred sportske dvorane u Varaždinu, 35-godišnjaku zadali veći broj udaraca drvenom palicom, kopčom lanca za vezanje bicikla, šakama i nogama u glavu i tijelo sve dok se nije prestao micati. Osuđeni su za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozlijede, ali ne i za teško ubojstvo. Napali su ga jer ih je prijavio policiji zbog kršenja epidemioloških mjera.

– Državno odvjetništvo smatra da je neosnovana i pogrešna odluka prvostupanjskog suda kako ne postoji uzročna veza između radnji optuženika i smrti 35-godišnjaka. Državno odvjetništvo smatra da činjenice utvrđene dokazima provedenim u postupku nedvojbeno opravdavaju zaključak kako su optuženici svojim udarcima nanijeli 35-godišnjaku tešku tjelesnu ozljedu koja je dovela do njegove smrti i da su stoga počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti – piše DORH.

U žalbi se predlaže da se presuda ukine i predmet vrati na ponovno suđenje prvostupanjskom sudu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba