Obilježeno 10 godina održavanja manifestacije te 30 godina djelovanja Kuburaškog društva 'Desinićka kubura'

Više od 500 gostiju okupiralo je jučer Veliki Tabor

Objavljeno: 11.04.2023. zagorjeinternational

U svečanoj i veseloj atmosferi, uz odjekivanje pucnjeva iz kubura, ovog je ponedjeljka u Dvoru Veliki Tabor održano jubilarno izdanje manifestacije ‘Uskrsni ponedjeljak u Velikom Taboru’. Događanje je proteklo u znaku proslave dvostruke obljetnice: 10 godina održavanja manifestacije te 30 godina djelovanja Kuburaškog društva ‘Desinićka kubura’ koje je zajedno s Muzejima Hrvatskog zagorja – Dvorom Veliki Tabor organizator ove manifestacije.

Program je započeo u 14 sati svečanim postrojavanjem i predstavljanjem deset kuburaških društava iz Desinića, Pregrade, Huma na Sutli, Jakovlja, Zagorskih Sela, Kraljevca na Sutli te Radoboja. Pred brojnom publikom o manifestaciji su u ime organizatora govorili Renata Dečman, voditeljica Dvora Veliki Tabor, te Milivoj Dravinec, predsjednik Kuburaškog društva ‘Desinićka kubura’. Posjetiteljima se s nekoliko prigodnih riječi obratio i Zlatko Šorša, predsjednik Skupštine Krapinsko-zagorske županije. Tom su prigodom Marjan Berić i Mlivoj Dravinec, predsjednici kuburaških društva ‘Ban Toma Erdödy’ Kačkovec te ‘Desinićka kubura’, uručili zahvalnice organizatorima i sudionicima manifestacije. Uzvanicima je zatim demonstrirano umijeće punjenja kubura i izrade baruta za što su se pobrinuli Danijel Crnić i barutar Josip Jesih. Okupljeni kuburaši zatim su se postrojili ispred Velikog Tabora gdje su zapucali iz kubura i topova. Događanje je završilo druženjem uz glazbeni nastup tamburaškog sastava Victory.

Ovogodišnje izdanje manifestacije ‘Uskrsni ponedjeljak’, pokrenute u Velikom Taboru 2013. godine, zabilježilo je rekordnu posjećenost s više od 500 gostiju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba