Produženi vikend kroz policijsku bilježnicu:

Prometnu nesreću u Donjoj Batini, u kojoj su ozlijeđene dvije osobe, skrivio s 1,89 promila

Objavljeno: 11.04.2023. AB

Tijekom proteklog produženog vikenda u PU krapinsko – zagorskoj od kaznenih djela evidentirali su četiri kaznena djela krađe, dva kaznena djela teške krađe, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari te jedno kazneno djelo krivotvorenja isprave.

– Na prometnicama naše županije tijekom vikenda zabilježili smo devet prometnih nesreća. Sedam prometnih nesreća bilo je s materijalnom štetom te su se dogodile u Mokricama, zbog nepropisne radnje vozilom, dvije u Konjščini – jedna zbog nepropisne vožnje unatrag i druga zbog nepropisne radnje vozilom, zatim u Martinišću te tri nesreće u Vidovcu Krapinskom, zbog nedržanja dovoljnog razmaka između vozila – priopćili su iz zagorske policije.
U prometnoj nesreći do koje je došlo u Špičkovini zbog oduzimanja prednosti prolaska jedna osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede, a u Donjoj Batini, u prometnoj nesreći do koje je došlo zbog nekretanja vozilom uz desni rub kolnika su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. Vozač koji je skrivio tu prometnu nesreću upravljao je vozilom s 1,89 promila alkohola u organizmu.

Do prometne nesreće došlo jer se 24-godišnji vozač osobnog vozila nije kretao uz desni rub kolnika, već je prešao na suprotnu stranu kolnika, gdje je potom došlo do udara vozila u vozilo koje je nailazilo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljala 27-godišnja vozačica. Daljnjim nazorom utvrđeno je kako je 24-godišnjak upravljao vozilom s 1,89 promila alkohola u organizmu. Oboje su prevezeni u Opću bolnicu Zabok, gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozlijede. Protiv 24-godišnjaka je zbog počinjenog prekršaja podnesen optužni prijedlog, a u ponedjeljak je doveden na Općinski sud u Zlataru, gdje je kažnjen s 20 dana zatvora uvjetno na jednu godinu, novčanom kaznom od 390 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.

– Od ostalih događaja, zabilježili smo dva požara, jedan u Oroslavju u gospodarskom objektu te jedan u kuhinji obiteljske kuće u Gornjoj Podgori – zaključuju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba