Nevjerojatni ljudi

KAPA DO PODA: Osoblje bolnice u Nišu 12 vikenda operiralo bez plaća da ukinu liste čekanja  

Objavljeno: 10.04.2023. zagorjeinternational

Nevjerojatnim pothvatom je osoblje Klinike za kardiokirurgiju UKC Niš uspjelo gotovo pa ukinuti liste čekanja za operacije. Naime, u 12 uzastopnih radnih vikenda, za koje nisu bili plaćeni, neumorno su izvodili kardiovaskularne operacije do trenutka dok posve nisu očistili imena na listi čekanja.

Vijest je to koju je na svojim društvenim mrežama objavio direktor klinike Dragan Milić.

– Liste čekanja od danas na našoj klinici ne postoje i nijedan pacijent koji prođe anesteziološku ambulantu neće čekati operaciju duže od 5 do 15 dana. U ovih 100 dana napravljeno je ukupno 248 operacija, a prošle godine za isto vrijeme 117. Samo je u ožujku ove godine odrađeno nevjerojatnih 98 operacija! I sve ove rezultate u ovih 100 dana postigla je ista ekipa ljudi s istim ili čak nešto manjim brojem članova u odnosu na prošlu godinu – napisao je jučer na Facebooku Milić.

Dodao je da je iznimno ponosan na osoblje klinike koje je požrtvovno izdržalo ovaj ekstremno jak tempo rada i ispunilo dato obećanje da će eliminirati liste čekanja.

– Pošto rad vikendom nije bio plaćen, dokazali su da postoje važnije stvari od novca – a to je briga za pacijenta. Briga za one ljude s kojima živimo, koje možda i srećemo u gradu a nismo ni svjesni da im je pomoć potrebna…. Zahvalan sam nadležnima što su nam osigurali dovoljno potrošnog materijala da postignemo ovaj cilj, iako službeno odobrenje za ovaj dopunski rad nikada nismo dobili. Nadamo se da će klinika biti sagledana s nabavkom opreme koja nije obnavljana 15 godina. Također se nadamo i prijemu novog osoblja kako bi u normalnom kapacitetu proširili broj i vrstu usluga. Građani Niša i Juga Srbije, ali i osoblje naše klinike to zaslužuju – dodao je. 

– Sretan sam što su naši pacijenti dobili novu šansu da uživaju u životu sa svojim najbližima. I naravno, ukoliko u budućnosti bude veći priljev pacijenata koji se ne mogu svi operirati radnim danima, radit ćemo ponovo vikendima bez financijske naknade kako bi i oni dobili odgovarajuću i pravovremenu operaciju – završio je ponosno svoju objavu direktor Milić. 

Facebook/Dragan Milić

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba