Uz kontinuirano sufinanciranje Ministarstva kulture i medija, Grad Novi Marof nastavlja radove na njenoj sanaciji

Jeste li posjetili Utvrdu Grebengrad?

Objavljeno: 09.04.2023. zagorjeinternational

Ministarstvo kulture i medija i ove će godine poduprijeti višegodišnje radove na sanaciji Utvrde Grebengrad. Potvrđeno je to ovih dana odlukom o dodjeli bespovratnih sredstava kroz program financiranja zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara za 2023. godinu. Naime, Gradu Novom Marofu Ministarstvo će dodijeliti gotovo 20 tisuća eura, odnosno 150 tisuća kuna.

Riječ je o nastavku odlične suradnje s resornim Ministarstvom što je naglasio i sam gradonačelnik Siniša Jenkač zahvalivši što je još jednom prepoznalo važnost vraćanja utvrde u njeno prvobitno stanje.

– Nakon što nam je prošle godine Ministarstvo dodijelilo 200 tisuća kuna, ono će nastaviti podupirati projekt sanacije jedne od najprepoznatljivijih kulturno-povijesnih lokacija u ovom dijelu Hrvatske u koju već godinama ulažemo značajna sredstva s ciljem očuvanja njezinog osnovnog oblika i kako bi nakon završetka radova zasjala u svom punom sjaju. Bit će to jedna dodatna turistička i kulturna ponuda našeg kraja koja će, siguran sam, privlačiti velik broj posjetitelja – rekao je Jenkač.

Cilj je najveću srednjovjekovnu utvrdu na sjeveru Hrvatske u cijelosti otkriti posjetiteljima zbog čega Grad Novi Marof već nekoliko godina radi na njenoj sanaciji te godišnje u tu svrhu ulaže oko pola milijuna kuna.

Zahvaljujući kontinuiranoj podršci resornog Ministarstva, krajnji rezultat sasvim sigurno neće izostati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba