Uz blagdan Uskrsa

Čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini poslala lijepu poruku svojim sugrađanima

Objavljeno: 09.04.2023. zagorjeinternational

Čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini je povodom Uskrsa poslala čestitku svim Međimurkama i Međimurcima te svojim sugrađankama i sugrađanima koju ovim putem prenosimo u cijelosti.

Poštovane i drage Međimurke i Međimurci, Čakovčanci i Čakovčanke!

Blagdani su vrijeme u kojem zajednica češće otvara oči za probleme drugih, jače širi ruke kako bi pomogla te ne okreće glavu na boljke koje tište članove našeg društva. To je čarolija blagdana, velikih dana tijekom godine kada smo duhom veći nego inače i pokazujemo da i svijet, baš poput tog dana, može biti čaroban. 

Pred najveći kršćanski blagdan Uskrs želim Vam upravo to, da Vam svaki dan pokazuje svoju magiju, da ste okruženi onima koji imaju sluha za Vaše potrebe i koji Vam puna srca pomažu kada Vam je potrebno, ali posebno da ste blizu onih koje volite. Ljubav ima bezbroj formi i oblika, a i riječ „obitelj“ nema samo jedno značenje, pa uz blagdan Uskrsa na svoj način pokazujemo ljubav prema onima koje smatramo svojima. 

Srž većine blagdana i same vjere leži u duhu služenja drugima i brizi za ranjive skupine društva, a upravo u uskrsnim tradicijama slavimo uskrsnuće nakon velike žrtve. Svojevrsnu žrtvu svi smo, svatko na svoj način, bili primorani iskusiti tijekom pandemije, a ostavljajući je iza sebe neka nam bude jedna nova dobra životna lekcija kojom ćemo naučiti kako biti kao jedno te zajednički štititi dobrobit naše zajednice i naših najugroženijih pojedinaca. Danas svakome možemo pružiti ruku, pozvati ga u svoj dom i s njime podijeliti obrok, ali ne uzimajmo veličinu tih gesti zdravo za gotovo.

Vodeći se uz niz pozitivnih primjera naših sugrađana velikog srca, tijekom blagdana Uskrsa ove ćemo godine još jače otvoriti oči, bolje raširiti ruke i glavu usmjeriti u pravom smjeru, za boljitak, pozitivu i nadu koju nam budućnost donosi.

Svim žiteljima Međimurja i Čakovca, u svoje osobno i u ime djelatnika Grada Čakovca želim sretne i blagoslovljene Uskrsne blagdane!”

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba