Naučili su ukrašavati pisanice na tradicionalne načine

Mališani viničkog vrtića u Etno kući učili o starim uskrsnim običajima, a potom i čestitali Uskrs načelniku

Objavljeno: 08.04.2023. zagorjeinternational

Ususret Uskrsu, djeca iz Dječjeg vrtića Vinica provodila su aktivnosti kojima su se pripremala za nadolazeći nam blagdan.  

Odgojiteljica Anica Matijašec i zamjenica ravnateljice vrtića Ksenija Humek obukle su viničke narodne nošnje te djeci predstavile tradicionalne običaje. Djeca su naučila koja jela su karakteristična za uskrsne blagdane, a probala su i kobasicu, domaći kruh, luk i jaja. Također, ukrašavala su i pisanice i to na dva tradicionalna načina – voskom i kuhanjem u ljuskama luka. 

Odgojiteljice Bojana Knezoci i Tatjana Kokot potom su im čitale prigodne priče.  

Načelnik Vinice Branimir Štimec istaknuo je kako podržava rad Dječjeg vrtića te da ovakve manifestacije imaju veliku vrijednost jer se ne smije zaboraviti tradicija.  

Čestitka načelniku 

Uz to, mališani su u pratnji zamjenice ravnateljice Ksenije Humek, načelniku došli čestitati Uskrs, a na poklon su mu donijeli i svoje ručne radove. Zauzvrat, djeca su dobila čokoladne zečiće, sokove, uskršnja jaja te bombone.

Posjet je protekao u veselom druženju, razgovoru i igri, a načelnik je čestitao Uskrs svoj djeci, njihovim roditeljima i djelatnicima vrtića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba