U Krapinsko - zagorskoj županiji pridružiti će im se Luka Špehar

Makedonski biciklisti i ove godine ponavljaju poduhvat od 2750 kilometara

Objavljeno: 08.04.2023. zagorjeinternational

‘VERATUR 2022’ je pokazao da se iz ideje, uz upornost, predanost, rad, ljubav i pomoć prijatelja može ostvariti naizgled neostvarivo. Pokazao je da ljudske vrijednosti i mogućnosti nemaju granica.

Stoga ovogodišnji ‘VERATUR 2023’ ponavlja prošlogodišnji pothvat u kojem sudjeluje nekoliko biciklista iz Sjeverne Makedonije koji voze turu od 2750 kilometara kroz Makedoniju, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, BiH, Crnu Goru i Albaniju. Pothvat je počast svim žrtvama COVID-19, a u čast preminule dr. Vere Stojkove koja je umrla od COVID-a. 

Događaj podržava Međunarodno policijsko udruženje IPA Sjeverna Makedonija, IPA Regija Skopje, a potporu pružaju čanice IPA (International police association) svih država kroz koje ruta prolazi. U Krapinsko – zagorskoj županiji potporu pruža Regionalni klub IPA Hrvatsko zagorje koji je ostvario potrebne kontakte s organizatorom.

Kroz područje Krapinsko – zagorske županije prolazi se u utorak 11. travnja, trasom Novi Golubovec – Kuzminec – Šemnica – Sveti Križ Začretje – Grabrovec – Zabok – Veliko Trgovišće i dalje prema Zagrebu gdje odlaze u ambasadu MDK.  

Na najavljenoj ruti, biciklistima će se pridružiti i domaće ekipe profesionalnih biciklista, a postoji plan kraćeg zaustavljanja u gradu Zaboku i pružanja okrjepe za sudionike u nekom od restorana koji su na trasi kretanja na području županije.

Policijska uprava Krapinsko – zagorska osigurat će pratnju-prethodnicu prometne policije koja će ih prepratiti trasom kroz našu županiju, a kao simbol potpore ovom pothvatu, priključit će im se i Luka Špehar, policajac Interventne jedinice policije iz Zlatara. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba