U Zaboku predstavljen projekt ‘CikloParking’

Odzvonilo je biciklima naslonjenim na fasade 

Objavljeno: 07.04.2023. zagorjeinternational

U zabočkoj gradskoj vijećnici održana je prezentacija projekta ‘CikloParking’, odnosno stvaranja Nacionalne baze biciklističke parkirališne ponude i potražnje.

‘CikloParking’ sustav aplikacija čine online upitnici za stanovnike i predstavnike jedinica lokalne samouprave te web aplikacije za identifikaciju stavova i motivacija stanovnika odnosno identifikaciju (prijavu) već implementiranih stalaka za bicikle i identifikaciju odnosno prijavu postojeće potražnje za parkiranjem, odnosno odlaganjem bicikala na već implementiranim stalcima odnosno na lokacijama gdje stalci ne postoje ili nisu adekvatni, zbog čega su biciklisti primorani pronalaziti alternativne načine odlaganja svojih bicikala na javnim površinama. 

O samom projektu govorio je idejni začetnik i direktor tvrtke ‘ACADEMIA’, Denis Buhin. Objasnio je kako je Nacionalna baza biciklističke parkirališne ponude i potražnje definirana je kao ‘WebGIS Platforma’ temeljena na integriranom sustavu ‘CikloParking’ aplikacija za prikupljanje i prikaz prostornih podataka, primarno postojeće biciklističke infrastrukture to jest stalci za odlaganje bicikala i postojeće potražnje za površinama i stalcima za odlaganje bicikala.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Grada Zaboka, Grada Donja Stubica, Grada Oroslavja i TZ grada Oroslavja te Općina Veliko Trgovišće i Sv. Križ Začretje, a Buhin je naglasio, kako mu je drago vidjeti proaktivnost, stručnost i spremnost na suradnju između gradova i općina te je istaknuo primjer kako se usprkos izazovima mogu postići promjene na bolje.   

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba